Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Drag ud i skoven og nyd efterårets dufte og lyde. Når I alligevel er derude, er der altså ikke meget, der slår friske snobrød og pølser på pind over et lunende bål.

10 tips til en hyggelig efterårsferie for store og små legebørn

Nyt fra Hjemmet
Så er det snart ved at være tid til kartoffelferie, som efterårsferien hed dengang, skolebørnene hjalp til med at tage kartofler op. I dag kan vi heldigvis brugen ferien på at hygge os, og vi bringer her en guide, der kan skabe dejlige efterårsminder for hele familien.

1. Brug efterårsferien til en tidsrejse

Foto: Den Gamle By

I Den Gamle By i Århus kan I lave gammeldagsbolsjer eller skære flotte eller uhyggelige roelygter. I gamle dage satte folk roelygterne ud som lys i mørket eller skræmte naboerne med dem, som vi kender det fra i dag med græskar til Halloween. Læs mere om efterårsferien i Den Gamle By her

På Frilandsmuseet i Lyngby er der 1800-tals-marked i efterårsferien. Lommetyve og knoldesparkere, linedansere, og gøglere af mere eller mindre lødig karat står for underholdningen, og I kan prøve luftgynger, lykkehjul og karrusel på det gamle marked, der er rekonstrueret ud fra gamle tegninger og malerier. Læs mere om, hvad du kan lave på Frilandsmuseet i efterårsferien her

Annonce

2. Gå på jagt efter rav og muslingeskaller

 

Strandture hører ikke kun sommeren til. Når havet begynder at blive koldt og vinden lægger sig efter en kraftig storm, flyder ravet ind til kysten. Derfor er efteråret perfekt til at samle rav i. Mange tror, at man har størst held med at finde rav, hvis man leder blandt strandens sten, men led i stedet i den tang, der ligger på stranden, og gå i mod lyset, så I ikke skygger for de små gyldne og brune klumper. Du kan kende en klup rav ved, at den er blød at bide i og kan flyde i saltvand.

 

Finder I ikke noget af det kostbare rav, er der med garanti masser af andre ting på stranden, der er spændende at tage med hjem. I kan bl.a. lave sjove figurer af muslinger. Se her, hvordan I gør.

3. Leg dyrepasser for en dag

Makak-aber undersøger græskar i Odense ZOO. Foto: Ard Jongsma

Kunne det være sjovt at smage en melorm, dissikere en rotte eller lege dyrepasser for en dag? Så var det måske en idé at besøge en af de danske Zoologiske haver, der har et tæt pakket program med masser af hyggelig underholdning for både store og små. Her kan du se, hvad efterårsferien byder på  i  København Zoo, Odense Zoo og Aalborg Zoo

4. Hypermoderne skattejagt for større børn

Lidt større børn kan have meget sjov ud af geocaching, der er en moderne form for skattejagt. Med hjælp fra sin mobiltelefon eller GPS leder man efter sjove ting og sager, som andre har gemt rundt omkring i naturen – bare i Danmark ligger der ca. 20.000 skatte og venter på at blive fundet. Alt hvad I skal bruge for at finde en spændende skat, er en smartphone eller en GPS. Se hvordan I kommer godt i gang med geocaching her

5. Rist pølser på pind og bag snobrød i skoven

 

Tag godt med tøj på og medbring et tæppe til eventuelle kolde lårbasser. I mange af de danske skove er der bålpladser, hvor er du i ro og mag kan sidde og kigge på træernes røde og gule blade og bage snobrød eller riste pølser. Tørre grene kan I finde i skovbunden omkring jer. Opskriften på snobrød med eller uden pølser kan I finde her.

6. Byg fantasifulde huler indendørs 

 

Regner det? Så nyd muligheden for at hygge jer indenfor. Alle kan være med til at bygge huler, og børn elsker at være med til at forvandle de velkendte omgivelser til noget nyt. Har du nogle gamle papkasser eller en stor dug, kan I nemt skabe en helt ny verden i dagligstuen. Her kan få du fem bud på nemme og sjove huler, I kan bygge, uanset hvor I bor.

7. Køkkensjov for barnlige sjæle

 

I efterårsferien er der oftest tid til, at familien kan lave mad og bage kager sammen. Her er et par sjove opskrifter, som de mindste vil elske at lave, og alle vil elske at spise.

Her kan du få opskriften på en skæg romkugle-orm med spiselige følehorn og en abeskøn kage, der får børnene til at ligne små, frække aber, når de spiser den.

8. Filmhygge for hele familien

 

Bland-selv-slik og hviskende stemmer i biografsalens mørke. Så bliver feriehyggen ikke meget bedre. Efterårets store danske børnefilm er Krummerne – Alt på Spil. Tjek spilletiderne for din lokale biograf i en ugeavis eller på biografernes hjemmesider på nettet.

9. Begiv jer ud på en spændende bjergbestigning

 

Find en bakke, der passer til børnenes alder og udfordr dem i at nå til tops. Det er sundt for led, balance og kredsløb at bevæge sig i ujævnt terræn, og de fleste børn bliver stolte, når de når toppen. Hos Naturkatapulten kan du se en oversigt over de højeste steder i Danmark, hvor I kan tage på ekspedition til. Husk at pakke en god madpakke og måske en lækker, lille belønning til de små bjergbestigere.

10. Nyd efterårsblæsten med en drage

 

Med efteråret kommer blæsevejret. En hyggelig ting, man kan lave sammen med børn i alle aldre, er at bygge drager. Har I en gammel plasticpose, tape og en lang snor, så er I allerede godt på vej. Og husk at dekorere dragen med flotte tegninger. Det er nemlig meget vigtigt for flyveenskaberne. Her kan du se, hvor nemt og hurtigt en drage kan laves:

 

 

 

 

Tekst: Nathalie Klein
Publiceret: 06-10-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri