Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 gode råd, hvis du giver et kæledyr i julegave

Nyt fra Hjemmet
Tæt på intet i verden kan vække glæde som et kæledyr, og alene det faktum kan være en god grund til at give et kæledyr væk i julegave. Men der er dog stadig visse ting, som er værd at overveje, før du giver et kæledyr væk i julegave.

1. Giv ikke dyret væk juleaften

Juleaften er en hyggelig, men ofte travl aften med en masse postyr for et nyt kæledyr. Derfor er det ikke en god idé at introducere det nye kæledyr for dets ejer på selve juleaften. Det vil få dyret til at forbinde dets nye hjem med angst, forvirring og utryghed. For at undgå denne situation, kan du i stedet give et gavekort på et dyr eller et flot indrammet billede af dyret, og så aflevere selve dyret et par uger efter, hvor der er mere ro i huset.

 

2. Lav en aftale med forældrene, hvis dyret gives til et barn

Selvom ønsket er stort hos barnet, så daler interessen for pligterne, som følger med et dyr, desværre drastisk, når hverdagen sætter ind. Underret derfor barnets forældre, og lav en aftale om, at det er deres ansvar, at dyret bliver passet og plejet.

Annonce

 

3. Pak ikke dyret ind i en kasse

Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvor bange et dyr bliver, hvis det bliver pakket ind i en mørk kasse, inden det skal gives væk i gave. Anbring i stedet dyret i et rum, hvor der lys og plads, og lad modtageren åbne døren til rummet.

 

4. Lav en aftale om returnering med sælger

Man kan være nok så sikker på, at modtageren af kæledyret vil blive glad for gaven, men alligevel kan det modsatte godt blive tilfældet. I sådan en situation er det rigtig smart at have lavet en aftale med kæledyrets sælger om, at dyret må afleveres tilbage igen.

 

5. Tænk dig om

Et kæledyr er ikke en køkkenmaskine, men et levende væsen, der kræver meget pasning og plejning. Det er vigtigt at have i baghovedet, før du begiver dig ud for at finde et kæledyr, som du vil give i gave.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 03-12-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge