Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 tips mod ensomhed

Nyt fra Hjemmet
Er du blevet alene – frivilligt eller ufrivilligt – kan det være, du kæmper med følelsen af ensomhed. Men der er hjælp at hente hos Psykiatrifonden, der opfordrer til at lægge ud i dit eget tempo.

1. Øv dig i at smalltalke – det er nemlig også kontakt. Gå på biblioteket og lån en bog, der kan hjælpe dig i gang. Selvom smalltalk kan være ubetydelig snak, så er det en god måde at starte en samtale eller bryde isen.

 

2. Øv dig i at tage et initiativ og skabe kontakt. Udfordr dig selv og kontakt en håndfuld mennesker hver dag. Så får du øvelse i at skabe kontakt, og får nemmere ved at gøre det i fremtiden.

 

3. Husk, at al begyndelse er svær. Hvis det er længe siden du har talt med andre, så vid at du er ude af træning og derfor muligvis kommer til at virke en anelse akavet. Men husk på, at du er ved at lære igen, og alle mennesker siger noget dumt engang imellem.

 

4. Find en hobby. Det kan være nemmest at mødes over en fælles interesse, så interessen bliver samtaleemnet i stedet for jeres indbyrdes relation. Hobbyer kunne være f.eks. være en sport, et madkursus eller lære og tale et nyt sprog.

Annonce

 

5. Lav frivilligt arbejde eller vær hjælpsom uden at forvente at få noget igen. Det giver mening at give fra sit hjerte, men pas på, at du ikke bliver udnyttet, hvis du af natur er meget flink og omsorgsfuld.

 

6. Brug internettet til at finde folk, som er i samme båd som dig. Der findes chatfora, hvor andre søger råd og fortæller om deres ensomhed.

Tekst: Gitte Høj & Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 27-08-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri