Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

9 ting, du ikke vidste, du også kunne bruge Nutella til

Nyt fra Hjemmet
Okay, lad os være helt ærlige. Der er ikke mange ernæringsmæssige fordele ved Nutella. Det lækre smørepålæg er fuldt af sukker og fedt, men en stor skefuld glæde på brødet må da være sundt - bare en gang i mellem.

Hvert år bliver der ifølge Nutellas hjemmeside produceret så meget Nutella, at hvis man stillede glassene på linje, vil de kunne nå 1.4 gange rundt om jorden. Det er nok Nutella til at dække den kinesiske mur 8 gange eller bygge 22.000 Big Ben ure.


Nøddesmøret er oprindeligt en billig erstatning for chokolade, da 2. Verdenskrig gjorde det svært at få fat i kakao. Nødder kunne den italienske konditor Pietro Ferrero imidlertid skaffe mange af, og vupti – så havde han opfundet Nutella og lagt grundstenen til, hvad der i følge finansmagasinet Forbes i dag er et milliardforetagende.


Navnet Nutella er dannet ud af det engelske ord 'nut', der betyder nød, og det latinske 'ella', som betyder sød.

 

Annonce

Den 5. februar er det international Nutella-dag. For at komme godt i gang med forberedelserne til dit eget Nutella-mania, kan du evt. lave din egen nutella, der slår købt nutella med flere længder.

 

Her har vi samlet 9 lækre og måske lidt mærkelige ting, som du kan lave med Nutella:

1. Imponerende Nutellakage

Det ligner en rutineret bagers mesterværk. Denne her Nutellakage er simpelthen skabt til at imponere. Det ser legende let ud, og vigtigst af alt, så er den fuld af store mængder varm, flydende Nutella.

2. Smeltet ost og Nutella

Kanel, smeltet ost og Nutella lydder umiddelbart som en mærkelig blanding, men opskriften på toast med ost og Nutella kommer fra Ferrero, som står bag Nutella, så mon ikke den smager fantastisk?

3. Cremede Nutella-ispinde

De her ispinde er en blanding af fløde og nutella. Når de har været i fryseren i 4 timer, har du en god undskyldning for at spise Nutella helt uden brød:

 

 

4. Sig "jeg elsker dig" med Nutella

Hvad gør man, når man har svært ved de store ord? Rapperen Little O har lavet sangen 'Like Nutella', hvor han syner om læber så søde som Nutella: 

 

 

 

5. Nutella-overtrukket bacon

Den internationale Nutella-dag, d. 5. februar, kæmper Nutella-fans verdenen over om at komme med den mest originale Nutella-opskrift.  En af de mere opfindsomme opskrifter, der er lavet til World Nutella Day, er denne krydrede baconsnack, som er overtrukket med Nutella. 

6. Nutella-pizza

Pizza til dessert? ja, hvorfor ikke - hvis pizzaen er lige som den her Nutella-pizza, kan man ikke takke nej. 

7. Spis nutella med spisepinde

Den er god nok. Du kan også lave Nutella-sushi. Heldigvis er det med frugt i stedet for fisk.

8. Det her skal du IKKE gøre med din Nutella

Se youtube-fænomenet Furious Pete spise et helt glas Nutella på få minutter. :


 

9. Sådan får du det sidste ud af din Nutella

Hvis du mener, at du er færdig med et glas Nutella, når kniven ikke kan skrabe mere af det lækre nøddeguf ud af glasset, så tager du fejl. Her er 4 tips til, hvordan du får de sidste mundfulde med.


Tekst: Nathalie Klein
Foto: Alamy
Publiceret: 22-01-2015
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri