Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Adopterede polske brødre på otte og ni år

Nyt fra Hjemmet
Efter at have prøvet på at få børn i otte år, besluttede Hanne og Bjarne Wedderkopp sig for at adoptere. „Det er det bedste, vi nogensinde har gjort“, siger de.

Landevejen snor sig gennem det sønderjyske landskab og løber på et tidspunkt gennem en lille klynge huse, der udgør landsbyen Røllum.

 

Her i et gult landbohus bor familien Wedderkopp. For fire år siden bestod den kun af Hanne og Bjarne samt Bjarnes to voksne børn, der af og til kom på besøg.


Men et par dage før sankthans i 2007 trillede bilen ind på gårdspladsen, og ud steg en lille nybagt familie med to søde drenge. Hanne og Bjarne havde været i det sydlige Polen og hente søskendeparret Kamil og Marcin.


De to havde ført en lidt omtumlet tilværelse i Polen. Deres forældre var der ikke rigtigt for dem, så de var kommet på børnehjem og dernæst ud til en plejefamilie, der husede seks plejebørn.

Annonce


Børnene var mest en indtægtskilde for plejeforældrene – de skulle arbejde, fik hverken ordentligt tøj eller legetøj og blev lagt i seng klokken seks hver aften. Så Marcin og Kamil havde selv bedt om at få en ny familie.


– Vi var kørt godt trætte i at prøve at få biologiske børn, fortæller Bjarne, der er 53 år og sælger brandhaner.


– Men først da en god kollega en dag spontant udbrød: „Så få dog nogle!“, og mente adoption, gik det op for mig, at det også var en mulighed.


– Jeg var heller ikke længe om at beslutte mig, supplerer Hanne, der lige er blevet 50 år og er farmakonom. De mange behandlinger med hormonkure havde været et helvede for mig, men drømmen om at blive mor var kun vokset med årene.


Parret enedes om, at de gerne ville adoptere et barn eller to, der lignede dem selv lidt, så Polen var det nærmeste valg. Og da man ikke må være mere end 40 år ældre end det barn, man adopterer, var det børn i skolealderen, de kunne få.


Allerede et halvt år efter de var blevet godkendt som adoptivforældre, fik de tilbudt de to brødre på otte og ni år.


– Så snart vi så dem, var vi solgt, udbryder Hanne og viser det første foto, de fik sendt af de to polske charmetrolde.


– Så vi sagde ja med det samme.

 

Læs hele artiklen i denne uges Hjemmet (41/2011)

Tekst: Kirsten Winding
Foto: Karin Riggelsen
Publiceret: 10-10-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge