Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Alexander kan bare det hele

Nyt fra Hjemmet
Alexander kommer løbende og byder glad velkommen allerede i indkørslen til hjemmet, der ligger midt i efterårssolen på en af Vejles mange bakketoppe.
Øjnene stråler, og den spinkle dreng rækker tillidsfuldt hånden frem til hilsen.
Hans forældre, Jette Christensen på 39 år og Lars Lauridsen, 45, smiler ved synet af sønnen, for vi skal ikke mange måneder tilbage, før Alexander var mere afventende i forhold til at møde fremmede.
Da vi har sat os i den lyse og venlige stue, fortæller Jette og Lars om startskuddet til en ny epoke i Alexanders liv og om, hvordan de har kunnet følge hans forvandling fra uge til uge.
Annonce

Det var en helt almindelig hverdagsaften i foråret, da telefonen ringede… Lars’ søster kunne næsten ikke vente med at fortælle, at hun lige havde set en tv-udsendelse om et forskningsprojekt, som gik ud på at hjælpe børn med cerebral parese, som Alexander lider af.
Handicappet betyder, at drengen ikke har ret mange kræfter i venstre arm og ben og har svært ved at styre den del af kroppen – ellers fungerer han helt som andre børn.
– Vi blev selvfølgelig interesserede i at finde ud af, hvad det var for et projekt, for lige siden Alexander var otte måneder, og en test afslørede handicappet, har det sat sit præg på vores hverdag, forklarer Jette.
Sådan har Alexander været til træning hos fysioterapeuter flere gange om ugen, siden han var helt lille, og han har måttet gennemgå talrige undersøgelser.
– Det har også været svært for ham at lege vilde og fysiske lege med andre børn som for eksempel tagfat, for han mister let balancen, og derfor skulle der ikke meget til, før han faldt og slog sig. Det gjorde ondt ikke bare på ham, men også på os, og det betød, at Alexander engang imellem isolerede sig fra andre børn, siger Jette og ser omsorgsfuldt på sin dreng.

Læs hele Alexanders historie i Hjemmet nr. 44/2010
Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 01-11-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge