Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Andrea Birkkjær fra 'Badehotellet': Jeg blev kastet ind i alt det sjove!

Nyt fra Hjemmet
Hun er kendt som Kitty fra 'Badehotellet', der forstår at spille sine kort. Hun skjuler sig bag en genert facade, og den generte del af rollen kan skuespiller Andrea Øst Birkkjær bedst genkende. Ellers betegner hun sig selv som et legebarn, der elsker at klæde sig ud!

Mit hår er jo ud over det hele!

Andrea Øst Birkkjær smiler nærmest undskyldende, da vinden sender hendes lange, krøllede hår i uregerlige retninger. Misundelsesværdige bløde lokker, der omkranser det smilende ansigt. Andrea får hold på krøllerne og smiler sit store naturlige smil til fotografen.

Hun skutter sig lidt i vinden, for det er koldt herude ved Vesterhavet, hvor holdet bag 'Badehotellet' optager de sidste scener til serien. Andrea har været på Svinkløv strand, hvor det fiktive hotel er placeret. Det ligger her altså ikke i virkeligheden, men dets omgivelser er ægte nok og findes her i den nordjyske natur, som Andrea holder af:

– Min allerførste optagedag var her, og jeg synes, at det er et fantastisk sted. Jeg vidste slet ikke, at der er så flot herovre, siger den 23-årige skuespiller med et smil.

Annonce

Andrea har boet hele sit liv i København og er vokset op med hele tre skuespillere omkring sig. Hendes mor er skuespilleren Tammi Øst, der for flere år siden blev skilt fra Andreas far, Mikael Birkkjær, der også er skuespiller. Tammi Øst giftede sig siden med Jens Jørn Spottag, som i øvrigt er far til Ena Spottag, der jo spiller 'Badehotellets' køkkenpige Martha:

– Vi har kun spillet sammen en gang, for jeg har næsten kun været på optagelse med Weyse og Frigg. Kitty er mest sammen med mændene på Badehotellet, fortæller Andrea og henviser til sine kolleger Jens Jacob Tychsen og Bjarne Henriksen, der spiller henholdsvis skuespiller Edward Weyse og fabrikant Otto Frigg.

 

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup: "Det var lidt for meget"

 

Ung forførerske

Andrea fik rollen som den 18-årige skuespillerelev Kitty Hansen, der kommer til Badehotellet sammen med Edward Weyse, blot en uge efter, at hun var blevet kaldt til casting:

– Jeg var slet ikke forberedt på, at det kunne gå så hurtigt. Jeg havde aldrig stået foran et tv-kamera før, så det var godt at begynde med en hel dag med holdet her i sommerstemning. Jeg kørte med Jens Jakob (Tychsen, red.) herover, så vi fik snakket en del på vejen. Han er også én af min fars venner, så jeg har jo mødt ham før, fortæller Andrea.

I serien har Kitty og Weyse et forhold, men det skal holdes hemmeligt for gæsterne på hotellet, og Kitty er med under påskud af, at han skal læse med hende sommeren over.

– Hun er blevet forladt af sin far og har derefter søgt ældre mænd og fundet ud af, hvordan man snører dem. Kitty forstår at spille på sex og sin yndighed, så de ældre mænd giver hende det, hun vil have. Hun får sat rav i den på hotellet, men kvinderne opdager aldrig, hvordan hun i virkeligheden er. De synes bare, at hun er så ung og yndig, fortæller Andrea og tilføjer med et smil:

– Det var en udfordring for mig at finde det frække og forførende frem. I hvert fald foran et helt tv-hold.

 

Legen fortsætter

Andrea kan ikke huske, om hun nogensinde har villet andet end at være skuespiller. Med et sæt forældre og en bonusfar i branchen føler hun også, at hun ved nogenlunde, hvad hun går ind til:

– Jeg har oplevet at gå med mine forældre og høre både det, som de skulle høre, og det, som det ikke var meningen, at de skulle høre. Det generer mig ikke, at folk taler om mig, jeg synes ikke, det er ubehageligt, medmindre de siger noget ubehageligt, fortæller hun.

At Kitty kan være én af de karakterer i 'Badehotellet', som seerne kan se sig lidt sure på, forstår hun på sin vis godt:

– Hun er en „nederen" type, men hun har bestemt også sine gode sider. Man ser dem bare ikke så ofte, men i virkeligheden drømmer hun bare om at blive en stor skuespiller, fortæller Andrea, der ikke ligefrem minder om Kitty, men som alligevel godt kan genkende noget i sig selv:

– Kitty er ikke genert, men hun spiller genert for at skjule sit sande væsen for de andre gæster på hotellet. Den generte side af hende var nemmest for mig at finde frem, fortæller Andrea og tilføjer:

– Det er måske derfor, at jeg altid har elsket at klæde mig ud og finde ind i en rolle. På den måde er 'Badehotellet' som at komme i Himlen, hvad angår udklædning. Jeg føler, at det er som en leg, og jeg kan næsten ikke forstå, at jeg virkelig får penge for at have det så sjovt. Jeg er heldig, for jeg blev bare kastet ind i noget, der er sjovt.

 

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing: "Jeg går mere efter kvalitet"

LÆS OGSÅ: Guide til danske badehoteller

LÆS OGSÅ: Mille Dinesen: "Det er mit bedste budgettrick"

Tekst: Annette Løkken Sørensen
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 25-01-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri