Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Anette mistede sin mand, men: Lykken bor stadig på Mors

Nyt fra Hjemmet
Anette Jensen og hendes mand, John, havde mange planer med det fritidshus, de købte på Mors. Og de udførte de fleste, inden han måtte opgive kampen mod kræften. I dag fortsætter Anette med at realisere drømmene, selvom det koster hende 320 kilometer i bil hver dag.

– Der er nok mange, der undrer sig over, at jeg kører 320 kilometer mellem Mors og Vejle for at komme på arbejde hver dag, siger den 56-årige Anette Jensen, som lige er trådt ind ad døren til sit kontor efter et møde.


Hun er skolechef i Vejle Kommune og har en travl arbejdsdag som chef for landets sjette største skolevæsen.


– Men det er det helt rigtige for mig at bo på Mors, og det blev jeg klar over præcis den 19. september for tre år siden, fortsætter Anette.

Den dag stod hun mutters alene i solen på den 1000 år gamle pilgrimsrute Camino de Santiago i det nordlige Spanien og sundede sig, mens hun lod blikket glide ud over landskabet.


I dagevis havde hun gået mellem 25 og 30 kilometer tynget af en stor sorg, men dén dag følte hun, at tankerne kom lige fra hjertet og gav hende klarhed over, hvordan hun skulle komme videre efter at have mistet sin kære mand, John.  De to havde haft et godt liv og så mange planer sammen.

Annonce


Projektet på Mors
I efteråret 2005 havde de forelsket sig i et gammelt hus, „Heltoften“, på Mors. Her var fred og ro og det særlige nordatlantiske lys, som man skal til det nordlige Danmark for at finde. Både Anette og John havde travle arbejdsliv, og huset skulle være deres fælles fristed.


De overtog „Heltoften“ i september og havde tusind planer med det. John ville indrette et galleri, og Anette ville drive Bed & Breakfast i de perioder, hvor de havde ferie.
– John havde det ligesom mig, jeg slapper bedst af, når jeg har gang i en masse praktiske og konkrete projekter, og her var der virkelig noget at tage fat på for os begge to, fortæller Anette energisk.


Men bare tre måneder efter parret havde overtaget huset, fik de den grimme besked, at John havde knoglemarvskræft.


Selvom verden med et slag så anderledes ud, besluttede han og Anette alligevel, at de ville fortsætte med de planer, de havde lagt.


– Huset kom til at betyde noget helt særligt for os, fordi vi byggede noget op sammen, og det gav os styrke, mens John gik igennem en barsk stamcelleoperation og de efterfølgende behandlinger, siger Anette og er stille i et øjeblik.

 

Læs hele Anettes historie i denne uges Hjemmet (44/11)

 

Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Marianne Andersen
Publiceret: 31-10-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge