Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Anette rider sig stærk

Nyt fra Hjemmet
Umiddelbart er der intet der afslører, at 44-årige Anette Jørgensen har et handicap. Den kønne kvinde, der møder os i stalddøren på Fredemarksgård Rideklub nordøst for Odense stråler af glæde, da hun viser sin nye hest, Valdemar, frem.
Hun nusser hjemmevant om det store dyr, og gør med rutinerede bevægelser klar til dagens træning på ridebanen. Anette rider hver eneste dag for at holde sig rask – og fordi hun ikke kan lade være.
Det er kun få måneder siden, hun stolt red ind på den velholdte dressurbane på Broholm Gods, hvor der blev afholdt Danmarksmesterskab for handicappede ryttere.
Annonce

Anette er nået langt, men vejen til DM har været brolagt med forhindringer. Det er nemlig kun tre år siden, hun fik den første blodprop.
En søndag formiddag, hvor hun og hendes samlever, Jan, havde et par venner på besøg i deres hus i Agedrup, begyndte hendes venstre underben pludselig at sove.
– Vi grinte lidt ad det og blev enige om, at den da vist havde været lidt høj aftenen før, fortæller Anette.
– Men senere på dagen, da jeg skulle ud at passe min hest, blev jeg meget dårlig, mens jeg kørte op ad alleen til gården. Det snurrede i venstre kind og arm, og jeg var helt rundt på gulvet og kunne ikke finde ud af nogen ting.
Heldigvis var der en sygeplejerske i stalden, og hun kunne straks se, at Anette skulle på sygehuset i en fart. Hun blev indlagt, og undersøgelserne viste, at hun havde haft nogle små blodpropper, der lykkeligvis ikke havde sat sig fast.
I tiden derefter havde hun problemer med følesansen og var meget træt, men Anette er en fighter, så efter nogle måneder genoptog hun sit arbejde som annoncesælger på Fyens Stiftstidende. Og hun begyndte også at ride igen.
– Mine sønner var 15 og 20 år på det tidspunkt, så der var ingen små børn, der savnede mig derhjemme. Jan og jeg var flyttet sammen, og han var en enestående støtte.
Men kun trekvart år efter den første blodprop, kom den næste. En formiddag, Anette var på arbejde, blev hun pludselig fjern i blikket og svær at komme i kontakt med. Hendes kollega vidste godt, hvad der kunne være galt, så hun ringede straks efter Falck. Og Anette blev indlagt igen.
Også denne gang slap hun uden synlige men, men hun fik nedsat kraft i hele venstre side, hun har føleforstyrrelser og har dagligt problemer med træthed og med at huske og koncentrere sig.
Desværre mistede hun også sit job på grund af den lange sygdomsperiode, der fulgte.
– Men jeg blev ved med at ride. Det holder mig i gang, og motion er jo vigtigt for at forebygge blodpropper.
Desuden har ridningen også holdt Anettes ryg sund, siden hun for 12 år siden fik to diskusprolapser i træk.
– Lægen ordinerede allerede dengang enten svømning eller ridning som genoptræning. Jeg har redet som barn, så jeg var ikke i tvivl om, hvad der lokkede mest, smiler hun.

Læs hele Anettes historie i Hjemmet nr. 46/2010
Tekst: Kirsten Winding
Foto: Jens Bach
Publiceret: 15-11-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri