Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ann-Mette Eltens liv i billeder

Nyt fra Hjemmet
– Jeg kommer ikke fra et hjem med klaver. Men jeg kommer fra et hjem med radio, siger Ann-Mette Elten, 54 år, med et smil.
I hendes barndomshjem i Aalborg lyttede familien til Giro 413, og lille Ann-Mette beundrede datidens stjerner, Raquel Rastenni, Birthe Wilke, Grethe Ingmann…
Nu er Ann-Mette selv en af Danmarks førende kvindelige sangere og kan se tilbage på snart 25 succesrige år.
Hun og hendes mand, Niels Kirkegaard, bor i et hus med stuk, bræddegulve og småsprossede vinduer i Århus. Blandt Ann-Mettes store interesser er kunst, kunsthåndværk og design, hvilket hjemmet bærer smukt præg af. Parrets yngste søn, Oskar på 15 år, bor hjemme, storebror Kristian på 21 år er fløjet fra reden.
Annonce

Oprindeligt gik Ann-Mette den boglige vej – som den første student i sin familie.
– Da jeg kom i gymnasiet, fik jeg et kulturchok. En hel ny verden af viden åbnede sig for mig, siger Ann-Mette, der flyttede til Århus for at læse videre på universitetet.
I 1986 dannede hun bandet På Slaget 12 sammen med sin mand. Deres første udgivelse, „PS 12“, der rummede pop-klassikeren „Hjem til Århus“, bragede direkte til tops, og gruppen væltede sig i succes.
– Alligevel var jeg tilmeldt Århus Universitet i yderligere 10 år, før jeg turde give slip på det sikre, siger Ann-Mette.
Musikken viste sig dog også at være en yderst sikker vej for Ann-Mette. For udover at spille med På Slaget 12 har hun skabt sig en fornem solokarriere. Senest har hun udgivet cd’en „Portræt“, som markerer hendes 10 års jubilæum som solist med de 30 bedste sange og duetter.
Ann-Mette giver koncerter hele året rundt over hele landet. Som noget nyt medvirker hun, der i 2007 udgav et album med salmer, ved kirkekoncerter.
– Det er en stor oplevelse at synge i vores smukke kirker, siger hun.
Sidst i år 2010 gav Ann-Mette flere julekoncerter sammen med musicalsangeren Jesper Lundgaard.
– Jeg kan godt lide at prøve noget nyt. Det er en del af mit brændstof, siger hun.

Læs hele artiklen om Ann-Mette Elten i Hjemmet nr. 10/2011
Tekst: Ulla Iversen
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 09-03-2011
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri