Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ann fik livmoderhalskræft: Mine børn hjalp mig igennem

Nyt fra Hjemmet
Det var ikke, fordi hun havde noget imod at blive undersøgt. Ann Vang Hansen havde sagt ja tak til alle tidligere tilbud om at blive screenet for livmoderhalskræft hos lægen, men lige der passede det hende bare dårligt.
Da brevet med invitationen kom, stod hun midt i en flytning, og som enlig, fuldtidsarbejdende mor til tre havde hun i forvejen rigeligt at se til. Det med undersøgelsen kunne vel vente, tænkte hun.
Så gik der tre år. Ann havde for længst genvundet kontrollen over tilværelsen med børn, der trivedes, et godt samarbejde med eksmanden og ønskejobbet som ekspedient hos Matas.
– Men jeg var begyndt at bløde rigtig meget, også ind imellem den normale men-struationscyklus, siger 38-årige Ann, der i dag sidder ved et lille cafébord omgivet af fire tjekkede loungestole i sin herskabeligt højloftede lejlighed tæt på havnen i Korsørs centrum.
Annonce

I lang tid registrerede hun de uregelmæssige blødninger uden at bekymre sig, men i december 2009, da hun fik fornyet henvendelse om den rutinemæssige livmoderhalsundersøgelse, ringede hun til lægen og bad om en tid.
– Men eftersom jeg blødte så meget, kunne undersøgelsen ikke foretages lige med det samme, forklarer Ann, der ikke fandt grund til at insistere.
Heller ikke da hun fik en styrtblødning juleaftensdag, følte hun behov for at blive undersøgt akut, så det endte med at blive februar 2010, inden Ann kom til lægen.
Det skulle vise sig at være på høje tid. Lægen kunne med det blotte øje konstatere, at det ikke så godt ud.
– Hun ringede straks til en gynækolog for at få mig yderligere undersøgt, siger Ann, der i høj grad fortryder, at hun ikke selv reagerede på symptomerne tidligere.
– Jeg havde hverken ondt, eller følte mig syg, men jeg havde haft pletblødning, udflåd og tendens til nattesved i lang tid, og det er jo tydelige tegn på, at noget er galt, erkender hun.
Allerede dagen efter lægebesøget fik hun taget en biopsi hos gynækologen, og en uge efter, var der svar.
– „Du har kræft“, sagde gynækologen… bare sådan, fortæller Ann, der mærkede en klap gå ned og først fattede beskeden, da hun nåede ud i venteværelset, hvor en veninde ventede.
– Så vrælede jeg bare, siger Ann, der følte verden kollapse, mens spørgsmålene vældede frem: „hvad med børnene, hvad med arbejdet, hvad med hende selv?“
Ann sundede sig lidt, inden hun tog hjem til Line, Marcus og Nadia, der i dag er henholdsvis 16, 13 og 11 år.
– Jeg måtte overbevise mig selv om, at det ikke var en dødsdom, jeg havde fået. Det kunne ikke nytte noget at krølle helt sammen og miste modet over for børnene, siger hun.

Læs hele Anns historie i Hjemmet nr. 14/2011
Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 04-04-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge