Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Annika Mannan er glad og tilpas med atter at være på vej fremad i livet.

Annika havde kronisk hovedpine: Ti års mareridt er forbi

Nyt fra Hjemmet
I ti år led Annika Mannan af en invaliderende hovedpine. Den nu 38-årige, nordjyske mor til to var tvunget til at opgive sin livsdrøm, men så skete det, hun selv kalder et mirakel: Der er nemlig en årsag til Annikas hovedsmerter.

Min søns første ord var: „Scchyy. Mor har hovedpine".

 

Annika Mannan bliver stille. Hun sidder i sit hyggelige alrum i en lejlighed i Aalborg og fortæller om ti års mareridt. Ti år med konstant larm og et konstant pres på hovedet:

 

– Som en skruetrækker, der bare kører ind her, fortæller hun, mens hun sætter en pegefinger mod tindingen.

 

Den 38-årige nordjyske mor til to er omhyggelig med sit ordvalg. Det er vigtigt for hende, at historien bliver fortalt rigtigt. Historien om, hvordan hun først for nylig er sluppet af med en hovedpine, der var så voldsom, at den indimellem drev hende ud, hvor hun aldrig troede, hun skulle komme.

 

– Jeg har været der, hvor jeg har haft lyst til at dunke mit hoved ind i væggen for at få det til at stoppe, fortæller Annika, hvis rolige og milde fremtoning står i kontrast til hendes beretning.

Annonce

 

I december 2004 fik Annika fjernet sine mandler. Hun måtte genopereres tre gange, fordi sårene ikke ville hele, men efter denne fjerde operation lykkedes det. Til gengæld vågnede hun op på Aalborg Sygehus med en dundrende hovedpine. Det blev begyndelsen på ti års smerter, som lægerne ikke kunne finde årsagen til eller helbredelse for.

 

– Nogle gange tænkte jeg, om det var noget, jeg bildte mig ind, for jeg følte, ingen troede på mig ud over min familie, fortæller Annika.

 

Hun var igennem talrige undersøgelser og fik masser af medicin, som hun blev syg af:

 

– Jeg har haft det rigtig træls, men jeg har passet mit hjem og mine børn, siger Annika.

 

Der er stolthed og beslutsomhed i stemmen, for både Annika, og hendes pakistanskfødte mand, Abdul, 48, sætter en ære i at klare tingene. De har været sammen i tyve år, og lige så længe har de været selvstændige og arbejdet meget.

 

– Jeg ville ikke have, at sygdommen skulle styre, men det endte alligevel med, at jeg måtte opsige min butik. Det føltes som mit største tab.

 

Annika solgte delikatesser fra Mellemøsten i sin butik. Hun elskede at være der, men måtte erkende, at hun ikke kunne klare det. I stedet holdt hun sig oppe ved at sætte sig delmål i hverdagen, så hun stadig følte, at det var hende, der styrede, ikke smerterne i hovedet.

 

– Tit har jeg haft lyst til at lægge mig, men så har jeg sagt til mig selv:

 

„Hvis jeg lige får støvsuget lejligheden, så er jeg i gang". På den måde snød jeg mig selv lidt, fortæller hun med en blid latter.

 

Miraklet Annika har fået rigtig god grund til at le og smile igen, for bedst som hun var ved at tro, at hun altid skulle være underlagt de larmende smerter i sit hoved, kom der indkaldelse til undersøgelse fra Dansk Hovedpinecenter i Glostrup. Det var i begyndelsen af februar, og hvad der efterfølgende skete, er noget, som Annika ikke tøver med at kalde et mirakel.

 

– Jeg havde mistet troen på, at nogen kunne gøre noget, men allerede efter at have set på mine øjne sagde de, at jeg skulle indlægges. Jeg blev så glad, for det betød jo, at der skete noget. Det, der skete, var, lægerne scannede Annika og kunne se, at hun havde vand i hovedet.

 

– De tappede en halv liter væske fra min rygmarv, og jeg kunne med det samme mærke, at jeg var lettet, helt fysisk. Jeg turde ikke sige det højt, for jeg kunne faktisk ikke tro det, men trykket på mit hoved forsvandt, og min mand og jeg skiftedes bare til at sidde og græde af lettelse, fortæller Annika.

 

Selvom der stadig kan samle sig væske i Annikas hoved og give hende hovedpine, så ved hun nu, at der er hjælp at hente.

 

– Måske skal jeg blive ved med at tage medicin, og måske får jeg et dræn, men det er helt fint, for jeg er på vej frem!

 

Annika glæder sig over, at hun igen har overskud til at lave lækker mad til familien, og hun håber, at hun snart kan invitere til store familiesammenkomster igen, for hun elsker samværet med familie og venner.

 

Annika elsker at lave pakistansk mad. Her er hun i gang med at forberede familiens aftensmad.

 

– Jeg elsker at lave noget, og jeg har aldrig villet gå hjemme. Jeg vil gerne snakke med folk, og det bedste, jeg ved, er at gå og nusse i min egen butik og gøre det til et imødekommende sted, fortæller Annika, der nu er tættere på drømmen, end hun længe har været.

 

Hendes mand, Abdul, har åbnet en smykkebutik i Aalborg Centrum, som hun efter planen skal overtage, når hun er helt ovenpå.

 

– Han er bare den bedste. Uden ham og mine børn havde jeg ikke klaret det, siger Annika med et smil.

 


Annika med sin mand, Abdul, som hun har kendt i 20 år. Abdul passer i øjeblikket den guldsmedebutik i Aalborgs „Kennedy Arkade", som Annika snart skal overtage.

Hun vælger at tænke fremad og ikke tænke på, at hun måske kunne være sluppet for ti års smerter, hvis hun var kommet til Glostrup før:

 

– Jeg har valgt at fokusere på det positive. Det, der ligger foran mig nu. Jeg har nevet mig selv i armen, fordi det hele pludselig gik så stærkt og er gået så godt, men det er virkelig sandt. Jeg er snart tilbage på fuld kraft igen.

Tekst: Anette Løkken Sørensen
Foto: Jens Bach
Publiceret: 25-09-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri