Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Annonce: Storbritannien – en mosaik af oplevelser

ANNONCE
Der er mange grunde til at holde ferie i Storbritannien. Englands historie går flere tusinde år tilbage i tiden og er nærværende mange steder. Hadrians 120 km lange mur fortæller interessant historie fra romertiden, i York kan du komme på sporet af vikingerne, og slottet Windsor har en historie, der går tilbage til år 1070, hvor William Erobreren byggede den første borg på stedet. Windsor Castle er i dag en af Dronning Elisabeths tre officielle adresser, og det er muligt at komme indenfor i de overdådigt udsmykkede kongelige repræsentationslokaler.

Englands hjerte
Englands hjerte banker lige der, hvor de bølgende bakker og den uspolerede idyl breder sig, f.eks. i området The Cotswolds. De mest idylliske landsbyer ligger nord for Cirencester, der er hovedstaden i The Cotswolds – tankevækkende, at byen for 2000 år siden var den næststørste by i det romerske Storbritannien.

 

At Stratford-upon-Avon kom på verdenskortet skyldes udelukkende, at det var her, digteren og skuespilforfatteren William Shakespeare blev født, og i år er det netop 450 år siden. Det var også i Stratford-upon-Avon, at han døde efter at have tilbragt en stor del af sit liv i London. Det er en speciel oplevelse at træde indenfor i bindingsværkshuset fra 1500-tallet – tænk, hvis vægge kunne fortælle!

Annonce

 

Ægte landsbyidyl med ”cottages” omgivet af stendiger og blomstrende haver, som vi kender det fra den populære tv-serie med kriminalkommisær Barnaby, findes i virkeligheden. Og hvis vil skal blive i filmens verden, så var det Alnwick Castle, der blev brugt som kulisse til troldmandsskolen ”Hogwarts” i Harry Potter-filmene. Slottet har været i familien Percys eje i 700 år og er blot et af mange slotte, der åbner dørene til en eventyrlig verden.

 

Blenheim Palace i nærheden af den lille by Woodstock nordvest for Oxford er også et besøg værd. Den britiske premierminister Winston Churchill blev født på slottet i 1874, og det kæmpemæssige slot har ikke mindre end 200 værelser og en park på 810 ha.

 

  

Munke og nobelprisvindere
De legendariske universitetsbyer Oxford og Cambridge er noget af det mest engelske, man kan forestille sig. University of Oxford er Storbritanniens ældste universitet og kan dateres tilbage til 1200-tallet. I Cambridge skaber floden Cam en stemningsfuld kulisse, og det var munke, der stod bag de første læreanstalter i 1100-tallet.

 

Det første egentlige college blev grundlagt i 1284, og siden har mange digtere, forfattere, politikere og nobelprisvindere haft deres gang på de to universiteter, og det var f.eks. på universitetet i Cambridge, at Dronning Margrethe studerede arkæologi i 1960.

  

På Risskov Travel Partners rundrejse ”England hjerte” kan du bl.a. opleve Stratford-upon-Avon, Windsor Castle, Blenheim Palace og Brighton. 

Læs om rejsen her

 

 

Enestående Skotland

Storslået natur med store vidder og spejlblanke søer, en mangfoldighed af whiskydestillerier og karakteristisk sækkepibemusik spillet af stolte skotter i kilt. Det er essensen af Skotland, der gennem århundreder havde en dramatisk historie.

 

Eventyrlige slotte
Ingen tvivl om, at den skotske natur er i særklasse. Det er de skotske slotte også, og de ligger spredt med rund hånd overalt i den dramatiske natur. Et af de smukkeste og mest fotograferede er Eilean Donan, og det skyldes ikke mindst beliggenheden med vand på tre sider midt i Loch Duich. Slottet stammer fra det 12.årh. og blev bygget for at yde beskyttelse mod de hærgende vikinger.

 

Med udsigt til Loch Ness ligger ruinerne af en af Skotlands vigtigste borge. Urquhart fik en hård medfart under højlandsoprøret i 1692, og stenslynger, skydeskår i tårnet og de snævre celler i fangekælderen sætter helt sikkert gang i fantasien på samme måde, som Loch Ness har gjort i århundreder.

 

Storslået natur og skotsk atmosfære kan opleves på Risskov Travel Partners rundrejse ”Enestående Skotland”

Læs om rejsen her

 

 

 

Næsten til verdens ende
Den fornemmelse bliver man overvældet af mange steder i Skotland, f.eks. på de barske og fascinerende Orkney-øer ud for Skotlands nordkyst. Trods de barske omgivelser har der boet mennesker på øerne i mere end 5500 år, og de velbevarede fortidslevn tegner et billede af det liv, der har udfoldet sig f.eks. ved Skara Brae, som er stenalderbosættelse bestående af ti huse.

 

Øgruppen De Indre Hebrider ligger som en bølgebryder på den skotske vestkyst, og Skye er den største og nordligste af de 70 øer. Navnet er det gamle nordiske ord for sky, for det er mere reglen end undtagelsen, at Cuillin-bjergene er indhyllet i tåge. Naturoplevelserne står i kø på øen, hvor der kun er en større by - Portree med de pastelfarvede huse ved kajen. Naturligvis har byen et whisky-destilleri.

 

Talisker er kendt for at producere whisky med en duft og smag af brændt tørv, og på en rundvisning kan du  få et indblik i destilleriets historie, der går tilbage til 1830.

 

Rundrejsen ”Orkney & Skotlands nordkyst” er ud over oplevelser på Orkney også spækket med oplevelser i de charmerende fiskerlejer på fastlandet.

Læs om rejsen her

 

 

Publiceret: 25-03-2014
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri