Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bettina smed 52 kilo og fik ønskebarnet

Nyt fra Hjemmet
Lille spæde Krista ligger i vuggen med store glade øjne, da Hjemmet besøger hende og hendes mor, 30-årige Bettina Provst, i familiens villa ved Aalestrup i Midtjylland.
I stuen hænger et stort fotografi af en anden baby. Hun hedder Juliane og er datter af Bettinas søster, og i fire år måtte Bettina og hendes mand, Jens Provst, nøjes med at have hende til låns en gang i mellem.
Bettina var nemlig overvægtig og havde uhyre vanskeligt ved at blive gravid.
– Da Jens og jeg blev gift i 2006, vejede jeg 40 kilo mere, end jeg gør nu, forklarer Bettina og viser os en stor flot fotocollage fra brylluppet – og jo, Bettina var unægtelig noget større på bryllupsdagen, end hun er i dag.
Annonce

– Og så tog jeg endda yderligere 12 kilo på, inden jeg fik foretaget en gastric bypass-operation, tabte 52 kilo og blev gravid, siger hun og nusser Kristas fine røde lokker.
Bettina fortæller, at hun og hendes storesøster voksede op hos deres mor i landsbyen Klejtrup. Her boede også deres morforældrene, der tog sig af dem, når deres mor var på arbejde.
– Jeg blev så knyttet til min mormor, at det var naturligt for mig, at Krista skulle opkaldes efter hende, fortæller Bettina, der betegner sin barndom som god og tryg.
Men trygheden kunne ikke ændre på den kendsgerning, at Bettina har en hørenedsættelse på 50 procent.
– Jeg blev tilbudt at komme på specialskole for hørehæmmede, men jeg ville ikke hjemmefra. Derfor gik jeg i en almindelig folkeskole, og selvom jeg havde høreapparat, brugte jeg så mange kræfter på at være i skolen og høre, hvad der blev sagt, at jeg ikke havde overskud til at have veninder eller dyrke fritidsinteresser.
Fra hun var omkring 15 år, begyndte Bettina at trøstespise.
– Vi fik sund nok mad derhjemme, men mine lommepenge omsatte jeg i søde sager, og det satte sig. Helt galt gik det, da jeg efter en HF-eksamen ikke kom ind på min drømmeuddannelse til veterinærsygeplejerske, fortæller Bettina, hvis vægt steg og steg. En konsekvens af det var, at hendes cyklus næsten gik i stå.

Læs hele Bettinas historie i Hjemmet nr. 11/2011
Tekst: Lise Petersen
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 14-03-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge