Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Det er tredje år i træk, Bodil Jørgensen medvirker i „Tam Tam“ og derfor har tilbragt de fleste sommeraftener i Tivoli.

Bodil Jørgensen: Alt er nemmere om sommeren

Nyt fra Hjemmet
Skuespiller Bodil Jørgensen føler sig helt høj af glæde, når hun sent om aftenen går gennem Tivoli efter at have optrådt i „Tam Tam“-revyen i Glassalen. Snart er den slut, og nu ser hun frem til at holde ferie i familiens primitive hytte i Ligurien i Italien.

Hvornår begynder sommeren for dig?

– De seneste år har det været samtidig med, at Tivoli Revyen „Tam Tam" begynder. Sommeren i år har været lun og god, og efter forestillingen nyder jeg at gå gennem haven med alle de kulørte lamper og de glade mennesker. Jeg elsker sommeren. Alt er nemmere om sommeren, både at have børn og at tørre tøj og lave mad.

 

Kan du tåle solen?

– Nej, jeg er jo rødhåret og har sart hud. Så jeg bryder mig ikke om at ligge og stege direkte i solen. Men jeg kan godt lide at være ude, og skal vi handle lørdag formiddag, spadserer vi sommetider langs åen ind til Lyngby fra vores rækkehus i Kulsvierparken i Brede.

 

Er der en ferie, du aldrig glemmer?

– Ja, da jeg sammen med min lillebror og vores forældre i 70'erne var på vores livs første og eneste charterferie. Den gik til Benidorm i Spanien, hvor der var grisefest og sangria og fulde folk i lange baner. Vi kom fra en mindre by i Jylland, og mine forældre var bestyrtede. Jeg brændte fodsålerne, når jeg gik over sandet, og blev rød som en krebs og skoldet, og vi vidste ikke, hvordan man skulle udtale kartoffelmel på spansk. Det virker ellers kølende på solskoldet hud.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: ”Jeg tænkte meget over min alder, mens jeg var gravid”

 

Er du til pool eller saltvand?

– Jeg elsker at svømme i havet og hopper tit i Øresund fra Bellevue Strand. Ellers bader jeg i vores vildmarksbad, et udendørs trækar, vi fylder med varmt vand. Alle børn er vilde med det.

 

Bikini eller badedragt eller slet ingenting?

– Kunne jeg være alene, ville jeg bade uden noget. Nu tager jeg min mors gamle blå badedragt på. Den har ben og er elastisk, og som tiden går, elsker jeg den højere og højere, netop fordi det har været min mors.

 

Sommerhus eller udlandsrejser?

– Indtil sidste år havde vi et sommerhus i Havreholm, som vi troede, vi skulle blive gamle i. Men efter to indbrud, hvor vi ved det sidste overraskede tyvene i færd med at tømme alt vores indbo ned i en container, mistede det sin uskyld. Så vi byttede det og lejligheden på Nørrebro ud med et rækkehus i Brede. Men vi har stadig vores „skur" i Ligurien, hvortil man skal gå til fods det sidste stykke. Så rullekufferter dur ikke, kun rygsæk.

 

Hvad spiser du gerne om sommeren?

– Sild, helst nyfanget. Jeg steger dem og lægger dem i marinade. Jeg kan lide at få en snaps til, men den gør mig søvnig.

 

Hvad er den seneste rejse, du har været på?

– En tur til New York sidste år i anledning af min ældste søns 18-års fødselsdag. Det var fantastisk og alle pengene værd.

 

Hvad tager du med hjem fra dine rejser?

– I New York købte jeg sådan en kugle, man kan ryste, så det sner. Ellers køleskabsmagneter og stråhatte.

 

Hvad læser du i ferien?

– Senest „Kvinde på flugt fra en meddelelse" Og nu skal jeg i gang med en italiensk bog, „Min geniale veninde" af Elena Ferrante.

 

Er du til aktiv ferie eller driverliv?

– Jeg kan godt lide daseferie. Rigmor er jo kun otte år, så vi bader og bygger sandslotte og laver en masse sjov, og vi sætter en parasol op, så vi kan sidde i skyggen og læse.

 

Har du en yndlingsis?

– Sommetider må jeg tvinge mig til at gå en omvej ud af Tivoli for ikke at støde på Ben & Jerry's isbod. Jeg kan ikke stå for deres chokoladeis, og det gør mig tyk.

 

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen mistede sin mor til demens

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: „Det handler om at se livet som en gave”

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: "De spurgte, om jeg var mormor til min datter"

Blå bog Bodil Jørgensen

Født: 3. marts 1961.

Kendt fra: Tivoli Revyen „Tam Tam", TV2-serien „Badehotellet" og bl.a. filmen „Hvidstengruppen".

Privat: Gift med filmfotograf, lærer på Filmskolen Morten Søborg. Har børnene Johannes, 20 år, Østen, 15 år og Rigmor, 8 år. Bor i Kgs. Lyngby.

Tekst: Kirsten Balslev
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 02-08-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

8 aug 2016 18:51

spændende artikel, tak for det ! 

Mvh

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri