Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Julebarnet Cecilie Michelsen blev født 24. december 2004 og elsker sin fødselsdag.

Cecilie blev født juleaften: Verdens bedste julegave

Nyt fra Hjemmet
For familien Michelsen er den 24. december fyldt med særlige minder. For selvom mor Barbara ikke havde regnet med at føde netop denne dag, ville Cecilie det anderledes.

Cecilie har fødselsdag, og det har hun jo, og det er i dag. Cecilie har fødselsdag, og det har hun jo i dag.

 

Hvert år den 24. december, før nissen får sko på, vækker Lars Linnet og Barbara Michelsen deres datter med fødselsdagssang på pigeværelset. Når Cecilie har fået søvnen ud af øjnene, går turen til køkkenet i familiens hus i Kolding, hvor der er pyntet op med balloner og masser af flag. Bagefter byder mor på hjemmebagte boller ved spisebordet.

 

– Og så får jeg gaver. Masser af gaver. Den bedste var en mobiltelefon sidste år, fortæller Cecilie lidt genert, men stråler samtidig og kaster det lange lyse hår om bag ryggen. Hun er otte år og fylder ni den 24. december. Cecilie er faktisk stolt over at have fødselsdag juleaften. Det kan man tydeligt mærke. – Hvorfor er du stolt? spørger Barbara sin datter, der gemmer ansigtet en kort stund. Kort efter siger hun: – Fordi det lille Jesusbarn er født juleaften.

Annonce

 

Barbara nikker og supplerer: – Det er en skøn dag. Jeg elsker julen med al dens hygge og traditioner, og efter Cecilie blev født, har selve juleaften selvfølgelig fået en ekstra betydning. Vi hygger og glæder os over at være sammen, fortæller Barbara,

der først over middagstid juleaften piller balloner og flag ned og dækker julebordet til om aftenen.

 

Sådan gør Cecilie og familien klar til fødselsdag den 24. december med masser af balloner, der skal op og hænge i lamperne.

Jul på sygehuset

Barbara glemmer aldrig juleaftensmorgen 2004, hvor hun vågnede tidligt med begyndende veer. Hendes terminsdato var sat til den 24. december – og derfor regnede hun bestemt ikke med at skulle føde netop denne dag. – Nej, for hvem føder på sin termin? som hun siger leende og henviser til, at kun ganske få procent af de højgravide kvinder faktisk føder lige på den dato, jordemoderen har beregnet.

 

Men smerterne var ikke til at tage fejl af. Fødslen var i gang, og i huj og hast fik hun vækket sin kæreste, Lars, og sammen kørte de til Kolding Sygehus. – Der var rødt lys hele vejen og utrolig mange bump. Rigtig ubehageligt. På sygehuset gik jeg, så hurtigt jeg kunne, ned ad den lange gang til fødeafdelingen, mens jeg kunne mærke babyens hoved på vej ud, fortæller hun.

 

Verdens bedste julegave ved navn Cecilie omgivet af mor Barbara og far Lars i deres hjem i Kolding.

 

Klokken 6.52 – kun to en halv time efter første ve – kom Cecilie til syne med en flot hårpragt. Hun blev lagt i sin mors arme og beundret. – Jeg tudede af lettelse og glæde og havde næsten ikke nået at fatte, at jeg havde født. Og jeg husker, at jeg sagde til Lars: „Så blev det i dag. Men vi kan sagtens nå at blive klar til i aften", fortæller Barbara, der dog ikke fik lov at komme hjem før næste dag.

 

Derfor holdt de nybagte forældre juleaften på sygehuset sammen med mormor og morfar og to mostre fra Færøerne. – Alle gaverne lå klar under træet derhjemme, men blev fragtet op til sygehuset. Vi spiste juleand og flæskesteg og hyggede rigtigt med at pakke op. Men egentlig havde vi jo ikke brug for andre julegaver, når vi havde fået dig, verdens bedste julegave, siger Barbara og ser kærligt på sin datter.

En dejlig dag

Når folk hører, at Cecilie har fødselsdag juleaften, reagerer de ofte med overraskelse og et „nå, er det ikke lidt træls?" Men sådan ser Cecilie ikke på sagen. Hun ryster kraftigt på hovedet ved spørgsmålet, om hun ikke hellere ville have fødselsdag om sommeren. Og hun behøver heller ikke bytte med lillebror Silas, der er født i påsken den 17. april.

 

– Næ, jeg elsker min fødselsdag, siger hun frejdigt, og mor Barbara nævner, at Cecilie jo altid har fri på sin fødselsdag og kan hygge sig hele dagen. – Når hun har pakket sine gaver op, leger hun med dem. Der er aldrig noget plageri om at få lov til at tage nogle af gaverne under juletræet. Så det er egentlig lidt svært at finde på noget, der er træls. Det er bare sådan en dejlig dag.

 

Klippe-klistre-hygge med mormor Beinta fra Færøerne, der ofte fejrer julen – og dermed også Cecilies fødselsdag – i Danmark.

 

Barbara mindes hvert eneste år de tidlige timer juleaftensmorgen, hvor det pludselig gik stærkt med at komme ud ad døren. – Jeg glæder mig og tænker tilbage på den dag, Cecilie blev født. Jeg tænker på, at det gik godt, og er meget taknemlig for det.

 

Cecilie smiler igen lidt genert. Hun synes tydeligvis, det er lidt mærkeligt at høre historien om sin egen fødsel. Men genertheden forsvinder, da hun skal svare på, hvad hun ønsker sig til sin fødselsdag i år. For selvom hun ikke har mange ønsker, er der dog ét, hun har set i fjernsynet: – Et løbehjul med lys!

 

JULEBØRN I DANMARK

Cecilie Michelsen fra Kolding er ikke den eneste, der pakker sine fødselsdagsgaver op juleaften. I alt fejrer 12.313 personer fødselsdag denne særlige dag landet over. Hun er heller ikke den eneste, der fylder ni år – faktisk deler hun fødselsdag med 60 drenge og 65 piger, der også kom til verden den 24.12. 2004.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 26-12-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri