Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Charlotte sagde jobbet som bankdirektør op for at få et barn

Nyt fra Hjemmet
Charlotte Hougaard havde fuld fart på karrieren, da hun mødte kærligheden i form af Niels. Hun ønskede brændende at få et barn, men blev ikke gravid. Indtil en dag, hvor et godt råd fik hende til at vende op og ned på hele tilværelsen.

Lille Nynne sidder for enden af frokostbordet og guffer koncentreret løs af den reje- og avocadosalat, hendes mor, Charlotte Hougaard, serverer. At den lille pige kom til verden er et under. I årevis havde Charlotte og hendes mand, Niels Hougaard, ønsket et barn, men uden held. – Jeg er ikke typen, der fra barnsben har drømt om at blive mor. Men da jeg mødte Niels, opstod et inderligt ønske om at få et barn med ham, forklarer 36-årige Charlotte.

 

Hun blev som helt ung uddannet i en af landets største banker, og de følgende år kravlede hun målrettet op ad karrierestigen. I 2005 blev hun udnævnt til stedfortrædende filialdirektør i Aarhus. – Og der var Niels, siger Charlotte med et varmt blik på manden ved sin side. Niels mærkede sit hjerte banke hurtigere, når hans dygtige rødhårede chef med de store blå øjne var i nærheden. – Charlotte havde sådan en smittende positivitet, siger Niels.

 

LÆS OGSÅ: Fedmeoperation gav Gitte muligheden for at få sine ønskebørn

 

Flere i deres omgangskreds bemærkede, at de to kunne blive et godt par. – Men jeg syntes, at Niels var for gammel, udbryder Charlotte. Aldersforskellen på fjorten år blev dog mindre vigtig, efterhånden som følelserne voksede. – Vi gjorde alt for at skjule vores forhold, for vi ville være sikre på, det holdt. Vi fulgtes ad på arbejde om morgenen, men den ene ventede altid fem minutter med at gå ind, siger Charlotte.

 

– Da vi endelig følte, at vi var klar til at smide den store bombe, kaldte vi kollegerne sammen for at fortælle, at vi var blevet kærester. „Nå, det vidste vi da godt", sagde de, fortæller Niels med et smil.

En stresset tid

Han flyttede i henhold til bankens politik til en anden afdeling, og i 2010 flyttede også Charlotte for at blive filialdirektør. Hun knoklede løs. – Det var vigtigt for mig at være en god chef, så jeg tog arbejdet med hjem. Vi kom til at mangle to medarbejdere, og det gav ekstra travlhed, siger hun. Niels indskyder: – Fritiden var stresset. Meget stresset.

 


Nynne er en glad og åben lille pige. Hun er sin mors mirakel.

 

Charlotte og Niels købte hus sammen i Brabrand. De satte med hjælp fra familien huset i stand og nød, at tingene var i orden. Også på dette punkt stillede Charlotte høje krav til sig selv. – Dengang gjorde jeg næsten hovedrent, når vi skulle have gæster, siger hun med selverkendelse.

 

Rammerne til et lille barn var der, men intet skete. Parret besluttede at søge hjælp både hos lægen og hos alternative behandlere som en akupunktør. – Jeg blev gravid, men mistede barnet. Jeg gik fra at være helt oppe til at være helt nede. Og jeg havde efterhånden svært ved at tro på, at jeg nogensinde ville blive mor, siger Charlotte. Men under et besøg hos akupunktøren udbrød behandleren pludselig: „Du skulle tage at sige op". Hun var overbevist om, at Charlottes barnløshed skyldtes stress.

 

– I de 20 minutter, jeg lå med nålene i kroppen, kværnede min tanker. Pludselig sagde jeg højt ud i luften: „Jeg gør det fandeme. Og jo, jeg bandede, siger Charlotte. Hun skyndte sig hjem til Niels. For at sige farvel til en høj løn og trygheden ved et godt job var en stor beslutning, de skulle tale grundigt igennem. – Jeg havde været glad for banken i samtlige 15 år, jeg var ansat der, siger Charlotte.

En ny start

Niels, der er far til to store sønner fra et tidligere forhold, betænkte sig dog ikke et sekund. Han bakkede op om Charlottes idé. – Der var noget, der var vigtigere end penge og status, siger han og ser på Nynne. For det utrolige skete. Charlotte blev gravid næsten samtidig med, at hun sagde op. Og i december 2013 kom den lille pige til verden.

 

– For os er hun et mirakel. Kærligheden til sådan en lille størrelse er helt speciel. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Charlotte. Hun har ikke fortrudt et sekund, at hun gav afkald på sin karriere. – At jeg blev gravid så hurtigt bekræftede mig i, at jeg havde taget den rigtige beslutning. Nu nyder jeg, at jeg kan give Nynne en rolig start på tilværelsen. Om vinduerne ikke er funklende rene, betyder ikke så meget mere.

 

– Jeg prioriterer anderledes. Som for eksempel at give mig god tid til morgenmaden med Nynne og Niels eller at gå en lang tur med Nynne. Men jeg føler egentlig ikke, at jeg har forandret mig – jeg har fundet ind til den rigtige mig.

 


PYT står der på væggen. Det skal minde Charlotte og Niels om, hvad de kan tage lidt let på, og hvad der er væsentligt i tilværelsen, nemlig samværet i deres familie.

 

Charlotte fik altså en ny start på tilværelsen, og det gav hende lyst til at inspirere andre. – Det må være frygteligt at sidde som 80-årig og fortryde, at man ikke gik efter sine drømme. Af personlig interesse har Charlotte i fritiden tidligere uddannet sig kostvejleder. Nu fik hun en lys idé:

 

– Jeg vil hjælpe andre, der gerne vil ændre deres livsstil. Så jeg udformede et kursus på 10 uger i at blive sundere og gladere. Jeg satte opslag op i supermarkedet og på biblioteket, og fire kursister meldte sig. De vil alle gerne tabe sig, og det går fantastisk, siger Charlotte.

 

Efterhånden, som Nynne bliver ældre, har Charlotte planer om at udvide sin virksomhed, der hedder „En ny start". Hun løfter Nynne ned fra den høje stol til legesagerne på gulvet, mens hun siger: – Det er heldigvis aldrig for sent at ændre sit liv!

 

LÆS OGSÅ: Hilda Heick: Hvis du selv har det godt, så giv lidt videre

LÆS OGSÅ: Slip for fnug og fnuller på tøjet

LÆS OGSÅ: 4 tips til at få det sidste ud af dit Nutellaglas

Tekst: Ulla Iversen
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 24-08-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge