Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Cheføkonom Ann Lehmann Erichsen i Nordea har regnet på, hvor meget man egentlig sparer ved selv at ælte dejen til brød og boller.

Cheføkonom: Så meget sparer du ved at bage dit eget brød

Nyt fra Hjemmet
Det er smag og behag, om man helst vil bage eller købe sit brød. Men ifølge Ann Lehmann Erichsen, der er cheføkonom i Nordea, luner hjemmebag to gange: Når det kommer ud af ovnen, og når du ser ned i din pung.

 

En afstemning på hjemmet.dk viser, at tæt på halvdelen af sidens besøgende 'tit og ofte' bager deres eget brød. For dem vil det måske ikke komme som den store overraskelse, men det kan i særdeleshed betale sig at bage sine egne brød og boller.

 

Det viser et regnstykke, som Hjemmets søsterblad, Alt for Damerne, har fået cheføkonom Ann Lehmann Erichsen til at regne på.

 

► Læs mere om Ann Lehmann Erichsens brød-regnestykke her.

 

— Når du skal sammenligne prisen på dit hjemmebag med prisen på købebrød, skal du kigge på kiloprisen, forklarer Ann Lehmann Erichsen

 

Cheføkonomen tog forleden dag en tur i Netto og fandt ud af, at de billigste købebrød, hun kunne købe, var frosne mini-baguettes og sandwichbrød til henholdsvis 14 og 15 kroner pr. kilo. Hos bageren kom kiloprisen på boller helt op på 107 kroner kiloet.

Annonce

 

► Læs også: Danske klassiske brød: Sigtebrød & Sødmælksfranskbrød

 

Ann Lehmann Erichsen tog hjem og lavede regnestykket og uanset, hvordan man beregner det, er de hjemmebagte sager billigere end de tilsvarende indkøbte brød og boller.

 

— Hvis du bager med det billigste hvedemel, kan du faktisk bage boller, der har en kilopris på 2,66. Det betyder, at du kan bage 5,3 kilo boller for hver gang, du køber ét kilo frosne minibaguettes.

 

— Og du kan bage 6,9 kilo økologisk hvedebrød eller boller, hver gang du køber ét kilo økologiske boller, forklarer Ann Lehmann Erichsen.

 

 

 

 

 

 

Tekst: Nathalie Klein
Publiceret: 24-11-2014
Pin it

Relaterede artikler

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri