Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

DM i julekage: Bagning er min sport!

Nyt fra Hjemmet
Mens hans jævnaldrende går til fodbold eller spiller computer, står 14-årige Morten Andersen og eksperimenterer med cremer, geléer og chokolade-temperering i forældrenes køkken.

Alle lommepengene går til silikoneforme, sprøjtetyller og udstikkere, og hver gang klokken ringer ud på Hedegårdsskolen i Brønderslev, skynder 14-årige Morten Andersen sig hjem for at bage.

– Jeg bruger al min tid på at bage og udvikle nye kager. Min storebror og lillebror synes, det er en sjov og anderledes hobby, for der er ikke så mange på min alder, der går op i den slags. Heldigvis synes de også, at jeg er ret sej, for de får jo lov til at smage, smiler Morten.

Foruden Mortens brødre er smagsdommerne hans mor, far, venner og familie, og aftalen er, at de skal give ham ris og ros til gengæld for kagerne.

– De siger både, hvad der er godt, og hvad der kan blive bedre. Det gør mig dygtigere, for jeg vil meget gerne lære af mine fejl.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: 5 knaldgode konditorkager

 

Det perfekte snit

Interessen for kagebagning fik Morten allerede som 11-årig, hvor en af fødselsdagsgaverne var en kogebog.

I begyndelsen fulgte han opskrifterne fra det salte køkken og serverede ofte aftensmad for familien. Men efterhånden blev han mere og mere optaget af de sidste kapitler i bogen med kager og desserter, og herefter tog det fart:

– Min første kage var en medalje, og den ser jo både flot ud og smager godt. Siden har jeg udviklet mine egne medaljer og haft stor succes med dem, siger Morten, der elsker at bruge timevis i køkkenet og at sætte sit eget præg på kagerne:

– Hvis jeg kan få forskellige smage til at hænge ordentligt sammen i én dessert og skabe det perfekte snit i f.eks. en lagkage, så bliver jeg meget glad!

Morten er stor fan af Den Store Bagedyst, og ikke mindst af Mette Blomsterberg, som er hans store forbillede og inspirationskilde. Men også internettet og en imponerende samling kogebøger giver ham idéer til anderledes smagssammensætninger og nye måder at pynte på.

– Mens mine venner går til fodbold, går jeg hjem og bager. Bagning er min sport, siger Morten, som ikke er i tvivl om, at han en dag skal være professionel konditor.

 

Bager bryllups-kager

Tidligere i år indbragte den unge bagersvends kagekreationer ham en 1. præmie i en lokal bagedyst i Tversted. Her slog han benene væk under kagedommerne med sin rabarberlagkage med hvid chokolade.

For tre uger siden skabte han sin til dato mest krævende kage:

– Jeg lavede en bryllupskage i tre etager til min mors kollega, og der var vildt mange elementer at holde styr på. Jeg havde lavet en del bunde, hindbærgelé og hvid chokoladecreme og dækkede kagen med fondant, hvilket jeg ikke har arbejdet med før, forklarer Morten.

– Det var en kæmpe udfordring, men resultatet blev rigtig godt, og brudeparret blev meget glade!

Til „DM i julekage" har Morten lavet vinderkagen "Abrikosdrøm", der indbragte ham en flot køkkenmaskine i førstepræmie.

– Jeg havde en rest af hvid chokoladecreme fra bryllupskagen, som jeg gerne ville bruge. Hvid chokolade passer rigtig godt sammen med abrikoser, som jeg synes hører julen til. Og så endte det med en abrikosdrøm, siger Morten, der er meget stolt over at have vundet konkurrencen.

Næste kageprojekt foregår på Børglum Kloster, hvor han de to første weekender i december har sin helt egen kagebod med hjemmebagte småkager og konfekt.

– Jeg elsker julens kager – især honningkager, sirupskager og fyldte chokolader. Det er svært at temperere chokoladen, men jeg øver mig ofte, og det lykkes hver gang. Næsten, smiler han.

 

LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-Ditte: Droppede kontakt med tidligere bage-vinder

LÆS OGSÅ: 5 almindelige bagefejl (og hvordan du undgår dem)

LÆS OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Jens Bach og Søren Jansby
Publiceret: 17-12-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri