Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Dan er bidt af linedance: "Det er bedre end lykkepiller"

Nyt fra Hjemmet
Da Dan F. Jørgensen blev lokket med til linedance første gang for tre år siden, var han ret skeptisk. Nu danser han fire gange om ugen – og gerne mere, hvis det er muligt. Om han så har feber, skal han afsted, for humøret er altid i top bagefter.

Det er torsdag eftermiddag, og Dan F. Jørgensen skal til linedance. Mens han binder charmekluden om halsen, sætter cowboyhatten godt på plads på hovedet og finder støvlerne med sporer og sømbeslag frem fra skabet, fortæller han om sit liv og sin store passion.

 

Der er orden i det nye rækkehus lidt uden for Bogense, og den lille have er yderst velholdt. Dan ventede længe på at få netop dette hus, for det ligger yderst med kolonihaverne som nærmeste nabo. Planen var nemlig, at den 66-årige pensionerede langturschauffør også ville have en kolonihave at pusle om.

 

– Men jeg blev klogere. Det har jeg jo slet ikke tid til, den lille have omkring huset er rigeligt, siger Dan, der aldrig gør noget halvt.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Pølsehorn med sesamfrø

 

Det var ellers mest for at være flink, at han gik med sin ekskone og sin ældste datter til linedance en aften for tre år siden.

 

– De var jo så glade for det, så det kunne jeg da godt prøve, hvis de syntes. Det så jo ret let ud, fortæller han.

 

Men efter den første gang måtte han indrømme, at det var sværere, end han havde troet.

 

– Alle de der trin, dem skal man jo kunne, for at det fungerer. Så jeg stoppede igen, det var ikke noget for en perfektionist som mig, indrømmer han.

 

Tørklædet med mønster som det amerikanske flag passer perfekt tillinedance, der stammer fra USA.

 

Men et eller andet fik ham alligevel til at indfinde sig igen, da der blev oprettet et begynderhold. Og siden har han været helt hooked.

 

– Nu fatter jeg simpelthen ikke, at nogen kan leve uden! Det er bare SÅ fedt. Hvis jeg er lidt sur, når jeg kommer, så synger jeg helt sikkert, når jeg går hjem. Det slår aldrig fejl, siger Dan.

 

Livets knubs

 

Det stod ellers ikke skrevet i kortene, at Dan skulle danse sig gennem sin pensionisttid. Han voksede op på et børnehjem, fordi hans forældre ikke kunne styre ham – i dag ville han nok have fået diagnosen DAMP, mener han. For samtidig med, at han kunne huske uendelige talrækker, var han påståelig, og han kunne ikke sidde stille i to minutter. Men han fik det bedste ud af tiden på børnehjemmet.

 

– Jeg syntes faktisk, det var skønt at vokse op med hele 80 „søskende”, blinker han.

 

Da Dan var langturschauffør, sad han tit i førerhuset og broderede, mens de andre drak øl. Han har bl.a. broderet dette store billede af „Slaget ved Køge bugt”.


Efter nogle år til søs, vendte han hjem til Bogense, hvor han blev bundgarnsfisker og dernæst langturschauffør. Det gik godt, indtil han væltede med en lastbil og brækkede ryggen så eftertrykkeligt, at alle troede, han ville blive bundet til en kørestol.


LÆS OGSÅ: 8 uundværlige malertips

 

Men Dan fik trænet sig op til at gå igen og fortsatte som chauffør lige indtil 1994, hvor han fik hele fem hjerneblødninger på syv måneder. Men også det kom han forbavsende godt over og var tilbage på arbejde igen indtil 2011.

 

– Jeg er nok typen, der altid rejser mig op igen, forklarer Dan om de mange knubs, livet har givet ham.

 

Selvfølgelig slipper man ikke fra ulykker som dem, Dan har været ude for, helt uden mén. Rygsmerter og hukommelsesbesvær er blevet en del af hverdagen, men Dan lader sig ikke slå ud.

 

– O.k., jeg bliver nok aldrig showdanser. Men på begynderholdet er det i orden at lave en fejl ind imellem. Og både min ryg og mit hoved har det altid dobbelt så godt, når jeg har danset, forklarer han.

 

Danser sig glad

Det er tid til aftenens dansetime. 20 mænd og kvinder i røde skjorter indfinder sig lidt efter lidt ved Medborgerhuset, der bliver hilst, trykket hænder, givet knus og udvekslet minder.

Lidt efter kalder instruktør Tove Sommer til samling, og danserne stiller sig op i fem lige rækker. Hun gennemgår hurtigt grundtrinnene i aftenens første dans, så klapper hun i hænderne, og et muntert Dolly Parton-hit drøner ud over pladsen. Som med et trylleslag forvandles de 20 personer til én gruppe, der bevæger sig rytmisk og helt synkront til musikken. De er dybt koncentrerede og som i en anden verden – lige indtil musikken stopper, de sænker skuldrene, giver hinanden highfives og griner hjerteligt.

Dan er redaktør af linedansernes klubblad, Piece of Cake.

Efter en times dans er der kaffe, kage og hyggesnak. Og så danser de igen i en time.

– Vi er meget forskellige, og de fleste af os ser kun hinanden her. Men vi hygger os fantastisk godt, når vi mødes, fortæller Dan. Han lægger ikke skjul på, at hans liv er blevet meget bedre, efter han er begyndt at danse linedance.

– Jeg kunne slet ikke undvære det. Det er simpelthen både bedre og sundere end lykkepiller. Jeg kan slet ikke få nok, siger han.

LÆS OGSÅ: "Dansen giver os livsglæde!"


LÆS OGSÅ: "Tænk, min melodi vandt over Gustav Winckler og Grethe Søncks sange. Hold da op! Jeg har helt susen for ørerne endnu"

 

LÆS OGSÅ: Hønsenes redningskvinde: "Dyrene gi’r livet mening!"

Tekst: Kirsten Winding
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 11-08-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri