Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Birgitte Kastberg Hansen er udlært kok, og flere kunder har nydt godt af hendes hjemmebag. Nogle har sågar fået varm mad.

Danmarks sødeste kassedame m/k 2015 - Finalist nr. 5: Birgitte

Nyt fra Hjemmet
Birgitte Kastberg Hansen fra Rema 1000 i Resenbro er altid klar med en hjælpende hånd, og nogle gange kommer hjælpen helt til døren. Birgitte var blandt de fem kassedame-favoritter sidste år og troede ikke chefen, da han fortalte, at hun nu igen er det.

„Hils din søster". „Havde I en god dag i går? „Nå, I skal nok rigtig hygge!" „Nej, hvor er du sød..." Kommentarerne strømmer sammen med varerne på båndet, når Birgitte Kastberg Hansen sidder ved kassen i Rema 1000 i Resenbro. Birgitte kender sine kunder, og de kender hende og hendes store moderhjerte. Hendes omsorg rækker langt ud over, hvad man forventer af et besøg i supermarkedet.

 

Hun er tidligere kok, men måtte forlade faget, da hun fik allergi. Nu bruger hun sine færdigheder på at forkæle både kunder og kolleger i Rema 1000. – Det gjorde ondt, da jeg måtte forlade mit gamle fag, men jeg bruger min uddannelse til at rådgive kunderne om, hvor lang tid kødet skal stege, eller hvor mange kødboller de skal bruge, fortæller Birgitte.

 

I dag har Birgitte bagt en Tuc-kage, og opskriften ligger som altid klar ved hendes kasse. Kunderne ved nemlig, at Birgitte ofte er god for en smagsprøve og en opskrift.

 


Resenbro er en lille by, og Birgitte kender sine kunder. Her hjælper hun Karen med at pakke varerne.

 

Tarteletter til døren

Birgitte nøjes ikke med at tage smagsprøver med i butikken. Hun kan også finde på at lave mad og bringe det ud til kunderne. Senest da en god kunde mistede sin kone. Her kom Birgitte på uanmeldt besøg med tarteletter og jordbærgrød.

 

– Parret havde været sammen i 50 år, og jeg har snakket meget med dem i butikken. Pludselig blev konen syg og døde, og jeg kunne jo se, at manden havde det skidt. Han er ikke vant til at lave mad, så jeg tog ud med mad til ham. Nu har jeg forklaret, hvordan han let kan varme sig noget god mad, fortæller Birgitte og tilføjer: – Når nogen har det svært, er det da oplagt at hjælpe.

 

Det er anden gang, Birgitte er med i opløbet som Danmarks sødeste kassedame. Sidste år kneb hun en tåre ved nyheden, og i år troede hun dårligt nok chefen, da han fortalte, at hun er med igen. – Jeg er så stolt. Sidste år gav chefen kage til kunderne i flere dage af glæde over den flotte indstilling. Jeg synes allerede, jeg har vundet, når jeg er blandt Danmarks fem sødeste to år i træk, smiler Birgitte Kastberg Hansen, inden hun rejser sig og hjælper en kunde med at pakke varer.

 

Læs også om finalist nr. 1: ROSA

Læs også om finalist nr. 2: FRANK

Læs også om finalist nr. 3: BENTE

Læs også om finalist nr. 4: KETTY

Klik her for at stemme på din favorit

Tekst: Anni Heiberg
Foto: Henrik Bjerregrav
Publiceret: 23-02-2015
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri