Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Danmarks sødeste kassedame m/k 2016 - Finalist nr. 5: Zarina

Nyt fra Hjemmet
Da pakistanskfødte Zarinas mand fik hjerteproblemer, tog Zarina teten og søgte job. I dag er hun kendt for sit hjertelige humør i kassen i Meny på Amager.

Om nogen fortjener titlen som Danmarks sødeste kassedame 2016, er det Zarina Spall, mener hendes kollegaer i Meny på Vermlandsgade på Amager.

– Zarina var i praktik hos os gennem kommunen, og vi blev så glade for hende, at vi fastansatte hende. I dag er hun et af de mest genkendte ansigter i butikken. Hun er altid glad og smilende og bringer et smil frem på læberne hos alle, fortæller servicechef Louise Jørgensen om grunden til, at hun og hendes kollegaer har indstillet Zarina til prisen.

Denne dag sidder Zarina, 56 år, i kasse 3, og smilet er stort. Hun hilser, henter kurve og springer med ét op og pakker varer i en pose for en kunde. Der er to kasser mere åbne, men køen er længst hos Zarina.

Annonce

– Vi har mange faste kunder, og mange venter gerne lidt længere for at blive ekspederet af Zarina, lyder forklaringen fra butikkens personale.

– Man bliver i godt humør af at handle hos hende, siger en kunde i køen, og flere nikker.

Zarina kom til Danmark fra Salknat i Pakistan som 19-årig i 1979, og hun og hendes mand bosatte sig i Valby. Manden arbejdede, og Zarina gik hjemme og passede parrets fire børn, to drenge og to piger.

– Jeg har altid følt mig velkommen i Danmark, også selvom meget er anderledes, og sproget har været vanskeligt at lære, forklarer hun på næsten formfuldendt dansk.

 

 

Jublende glad

Da hendes mand fik hjerteproblemer, handlede hun beslutsomt. Hun søgte job, og i november 2010 begyndte hun i praktik ved kassen i Meny i sin første fuldtidsstilling i Danmark.

– Den første tid forstod jeg ikke alt, hvad kunderne sagde, og jeg måtte tit kalde på en af mine kollegaer. Men de er søde, og det er kunderne også, og det er bare så dejligt at komme ud.

Zarinas forældre bor stadig i Pakistan, og hun er sikker på, at hendes gode barndom har været med til at gøre hende til det glade mennesker, hun er.

– Jeg var glad for at gå hjemme med mine børn. Nu hvor de er store, er jeg er jublende glad for at arbejde i Meny.

En gang om året holder hun en måneds ferie hos forældrene i Pakistan, og det holder hun også af.

– De fire uger går dog ikke, uden at jeg savner mine kollegaer og kunder og drømmer mig hjem til min kasse i Meny på Amager, siger hun smilende.

 

Læs også om finalist nr. 1: DORTE

Læs også om finalist nr. 2: SUSANNE

Læs også om finalist nr. 3: KAREN

Læs også om finalist nr. 4: PAW

 

Klik her for at stemme på din favoritTekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 05-03-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri