Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

"Dansen giver os livsglæde!"

Nyt fra Hjemmet
Da Ilf Kari blev udskrevet efter en tredobbelt bypassoperation, var det med besked om at motionere. Så han tog sin kone, Karen Jensen, om livet og begyndte at danse tango. Heldigvis, siger de begge i dag. For det har givet deres liv helt nyt indhold.

Det dansende par smiler til én fra plakaten, der er i glas og ramme i udestuen i det hyggelige hus i Middelfart. Teksten fortæller på spansk, at det danske par, Karen Jensen og Ilf Kari, vil gæsteoptræde til aftenens tango i den verdensberømte danserestaurant La Baldosa i Buenos Aires.

 

Plakaten er fra 2011 og markerer det, der indtil nu har været højdepunktet i Karen og Ilfs liv som dansere.

 

– Det er simpelthen for vildt, at det er os, der har opnået det, smiler 70-årige Karen og ser på sin jævnaldrende mand.

 

LÆS OGSÅ: Min egen fortælling: Jeg var desperat efter kærlighed


Det stod nemlig ikke skrevet i kortene, at de to skulle danse igennem deres livs aften som et anerkendt tangopar. Karen er uddannet pædagog, og Ilf har været musiklærer det meste af livet. Parret har fire børn, og de boede i Thisted, da det blev moderne at surfe midt i 1980’erne. Så de åbnede en butik med surfudstyr, og det gik så godt, at den blev deres hovederhverv i en årrække.

Annonce

 

Da det danske par blev indbudt til at optræde på det anerkendte dansested i Buenos Aires i 2011, var det mere, end de havde turdet drømme om som dansere.

Men Ilf havde skrantet i et stykke tid, så han valgte at gå på pension som 59-årig. Og allerede dagen efter blev han indlagt med en blodprop i hjertet.

 

– Det var samme dag, som vores ældste datter skulle have et planlagt kejsersnit. Det var lidt mere, end jeg kunne rumme, indrømmer Karen.

 

Ilfs operation mislykkedes de første to gange, så han endte med at ligge på operationsbordet i 12 timer, og Karen troede, hun skulle miste ham. Hver gang lægerne kom ud med nyt, frygtede hun det værste.

 

– Jeg havde faktisk mistet håbet, da de kom og fortalte, at den sidste bypass var vellykket, og at han ville overleve, fortæller hun med blanke øjne.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min kollega har knust min livsglæde

 

Da Ilf blev udskrevet, var det med besked om, at han skulle motionere så meget, han kunne. Men han var meget svag.

 

– Jeg kunne kun gå cirka 100 meter med stok, det var helt forfra, jeg var fuldstændig smadret, fortæller Ilf.

 

Vi VIL det her

Han og Karen begyndte at gå ture, og de prøvede også at løbe lidt, men da det blev vinter, måtte de finde på noget andet. Tilfældigt så de en annonce for et ’Vild med dans’-hold. De var begge to lidt skeptiske, men de gik derhen alligevel.

 

– Og så var det bare så sjovt, udbryder de som med én mund.

 

Ilf havde danset som ung, men han havde måttet opgive det på grund af en dårlig hofte, og Karen havde altid følt sig lidt klodset på et dansegulv.

 

– Men så snart vi kom på gulvet, var vi som fortryllede. Glæden strømmede op i os, det var det her, vi ville, fortæller Karen.

 

LÆS OGSÅ: Min egen fortælling: Min stedmor brugte løs af min fars arv

 

Hun og Ilf var solgt til tangoen. Men mulighederne for at lære mere på det felt var begrænsede i Thisted, så de fandt undervisningsvideoer på nettet og trænede selv derhjemme. På et tidspunkt lagde de også en video af dem selv ud på YouTube, og det gav overraskende god respons fra tangodansere i hele verden.

 

Karen og Ilf elsker at fiske og at gå lange ture ved vandet. Det holder dem i form, og det er nødvendigt, når de skal danse tango.

De fik især gode kontakter i Buenos Aires, hvor tango nærmest er en livsstil, og i 2009 rejste de derover første gang for at lære mere. De boede billigt og dansede på de specielle tangodansesteder, milongaerne, hver aften.

 

– Og vi fik ros. I deres øjne havde vi stort talent, smiler Ilf.

 

De næste par år brugte de alle deres sparepenge på at rejse til Buenos Aires flere gange, og de blev til sidst så dygtige, at de blev inviteret til at være aftenens gæsteoptrædende på den verdensberømte danserestaurant La Baldosa.

 

– Det var en kæmpe cadeaux, det var mere, end vi havde turdet drømme om, siger Ilf.

 

– Ja, og det var en helt fantastisk oplevelse. Så snart musikken går i gang, er vi som i en anden verden, og vi glemmer alt andet end dansen. Så al nervøsitet forsvinder også, fortæller Karen.

 

LÆS OGSÅ: Jeg har bare ikke lyst til at få børn!

Tangoen skal gives videre

Da de kom hjem igen, var de fast besluttede på, at tangoen skulle fylde deres liv. Så de næste år brugte de al den tid, de kunne, på at rejse og danse. To måneder om året var de i Buenos Aires eller andre steder i verden, hvor de kunne studere tangoen.

 

Men Ilf havde stadigvæk skiftevis gode og dårlige perioder med hjertet, så i 2013 besluttede de at sælge deres hus i Thisted og flytte ned midt i landet, tættere på deres børn og børnebørn.

 

En god tango afsluttes altid med et kys. Og Ilf og Karen har genfundet en livsglæde, der forsøder deres liv sammen.

Valget faldt på Middelfart, for her kunne de fiske og gå dejlige ture langs vandet, og de kunne lave en tangoskole, som de drømte om. For det Karen og Ilf gerne vil, er at danse tango og at lære andre det, så de gode oplevelser bliver givet videre.

 

– Tangoen har bragt os meget tæt på hinanden på en helt ny måde. Tværs igennem vores livs værste kriser er det, som om vi har fået et helt nyt liv sammen igennem dansen, siger Karen og rækker hånden frem til Ilf.

 

De to stiller sig tæt sammen på stuegulvet i det lille hus i Middelfart, og da musikken starter, glider de over i en verden af tango. Der er kun hende, ham og tangoen i rummet.

 

"Dansen giver os livsglæde!" Ilf Kari har været igennem en tredobbelt bypassoperation, men sammen med sin kone, har han fundet livsglæden igen gennem tango. http://www.hjemmet.dk/artikler/Nyt-fra-Hjemmet/Dansen-giver-os-livsglade/

Posted by Hjemmet on 9. juli 2015

 

LÆS OGSÅ: Min egen fortælling: Deres lille søn ødelagde ferien

LÆS OGSÅ: "Tænk, min melodi vandt over Gustav Winckler og Grethe Søncks sange. Hold da op! Jeg har helt susen for ørerne endnu"

LÆS OGSÅ: "Man skal leve livet nu"

Tekst: Kirsten Winding
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 08-07-2015
Pin it

Hjemmet i denne uge