Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Dansk Filmskat anbefaler: 5 danske film du bare SKAL se

Nyt fra Hjemmet
På Danskfilmskat.dk finder du alle de danske filmklassikere - både nye og gamle. Hvis du har svært ved at vælge mellem alle de skønne filmskatte, er her 5 anbefalinger til film, du bare SKAL se.

1. Den eneste ene (1999)

 

Da Sus (Sidste Babett Knudsen) og hendes fyrige italiener, Sonny (Rafael Edholm), bliver gravide, smider hun ham ud, efter han har haft en affære. Da hendes nye køkken skal sættes op, møder hun Niels (Niels Olsen), der sammen med Lizzie (Søs Egelind) har adopteret en datter fra Afrika. Da Lizzie dør i et trafikuheld er hele det farverige persongalleri i spil igen, og alle forsøger desperat at finde deres eneste ene.

 

2. Far til fire (1953)

 

Far (Ib Schønberg), Søs (Birgitte Price), Mie (Rudi Hansen), Ole (Otto Møller Jensen) og Lille Per (Ole Neumann) bor i et almindeligt rækkehus, hvor de hygger sig og ind imellem får besøg af den rare onkel Anders (Ib Mossin) og den syrlige nabo, Fru Sejersen (Agnes Rehni), der ikke er vild med børn, men synes far er ret skøn. Da Ole får problemer i skolen, tager Søs resolut fat i hans lærer, men kontroversen ender ikke helt, som hun har forestillet sig.

 

3. Olsen Banden (1968)

 

Småforbryderen Egon Olsen (Ove Sprogøe) anser sig selv for genial og drømmer om at udføre det helt store kup. Sammen med den friskfyragtige Benny (Morten Grundwald) og lidt pjokkede Kjeld (Poul Bundgard) stjæler han en stærkt bevogtet kunstgenstand, der for en kort periode udstilles i København, hvilket resulterer i, at de jages af den emsige og klodsede kriminalassistent Mortensen (Peter Steen).

 

4. Qivitoq (1956)

 

Eva (Astrid Villaume) rejser til Grønland for at overraske sin forlovede (Bjørn Watt-Boolsen), men opdager, at han har en ny kæreste (Kirsten Rolffes). Hun flytter ud i en lille bygd mens hun venter på skibet hjem. Her møder hun den sky Jens (Poul Reichhardt) og de har ikke det bedste forhold. Men da Jens må redde sin ven Pavia (Niels Platou) , der i vanære er draget til fjelds, ændrer alt sig for alle de involverede.

 

5. Tro, håb og kærlighed (1984)

 

Bjørn (Adam Tønsberg) er 17 år og presses af omgivelserne til at forlove sig med Kirsten (Ulrikke Bondo), der kommer fra et velhavende hjem. Han forelsker sig kort efter i den smukke Anna (Camilla Søeberg), men mister hende efter at hun bliver gravid og får illegal abort. Samtidig forsøger den generte Erik (Lars Simonsen) at redde sin psykisk syge mor (Åse Hansen) fra sin autoritære og dominerende far (Bent Mejding).

 

Lidt om Dansk Film Skat

Dansk Filmskat er en helt ny filmportal lanceret af Nordisk Film, hvor Danmarks filmklassikere som vi kender dem bedst, er tilgængelige for danske filmelskere i alle aldre – og nu i top tunet kvalitet. Dansk Filmskat sørger nu for, at danskerne kan tænde for nostalgien via streamingtjenesten, når som helst og hvor som helst på både computeren, tablets, smartphones etc.

 

Dansk Filmskat er altså Danmarks eget kommende filmunivers der tilbyder en unik mulighed for at samle vennerne og familien til hygge og gode minder omkring én af tidens bedste klassikere. Nordisk Film har lavet et introduktionstilbud, hvor danskerne kan prøve filmportalen gratis en hel måned – herefter koster det 49kr/mdr.
(Bemærk: Introduktionstilbuddet gælder frem til den 1. april 2015)

 

www.danskfilmskat.dk

 

LÆS OGSÅ: Stjerner, vi husker: Ib Schønberg

LÆS OGSÅ: Stjerner, vi husker: Poul Bundgaard

LÆS OGSÅ: Stjerner, vi husker: Poul Reichhardt

Tekst: Dansk Filmskat
Foto: Dansk Filmskat
Publiceret: 25-02-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge