Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

De fleste danske børn kan ikke lave mad – kan dine?

Nyt fra Hjemmet
Kun fire procent af de danske børn er med i køkkenet derhjemme, når der skal laves mad. Og mange af dem ved ikke, hvordan man smører en madpakke. Kan det virkelig være rigtigt?

Ifølge en ny analyse fra Coop kan seks ud af ti danske børn ikke finde ud af at begå sig i et køkken. Kun halvdelen af de 12-årige ved således, hvordan man håndterer en stegepande eller en kokkekniv, inden de begynder på undervisningen i madkundskab i skolen.

 

Derudover viser undersøgelsen, at tolv procent af børnene heller ikke kan smøre deres egen madpakke, og 63 procent kan ikke stege en frikadelle eller lave et spejlæg. Og det er et stort problem. Ifølge Bente Svane Nielsen, der er projektchef for Coops GoCook projekt:

 ”Vi står over for en generation af børn, som ikke kan smøre deres egen mad eller lave et enkelt måltid. Nogle forældre tænker måske, at skolen sørger for at lære børnene om råvarer og madlavning. Men som vilkårene er nu (i skolen), er det svært for børnene at tilegne sig den helt grundlæggende viden om mad og madlavning.”

Annonce

 

Kan det virkelig være rigtigt at danske børn ikke kan finde ud af at lave mad? Kan dine børn og børnebørn finde ud af at give en hånd med i køkkenet? Og hvordan lærte du selv, at lave mad? Kom med dit bud her:

 

 

 

 

 

Fem gode råd til at få børnene med i køkkenet

Beslut jer for en dag, hvor I har god tid.

Lad børnene være med til at bestemme menuen, og overlad så vidt muligt madlavningen til dem.

Lad dem afgøre, hvad de ønsker din hjælp til, og spørg i stedet for at overtage og vise.

Accepter, at køkkenet roder. Tænk på det som et værksted.

Hvad, der er sjovt i køkkenet, afhænger af alder, men begynd fra børnene er helt små, så deres deltagelse bliver en naturlig del af samværet.

 

GoCook er et af mange initiativer under overskriften Coop & Co, der skal sætte gang i de danske madværksteder og skabe flere og bedre madoplevelser for danskerne. Læs mere på gocook.dk.

 

Tekst: Hanne Bang
Foto: Darrin Jenkins / Alamy
Publiceret: 28-07-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri