Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Det spiser forskellige lande nytårsaften

Nyt fra Hjemmet
I Danmark er der tradition for at spise kogt torsk nytårsaften, men hvad spiser de egentlig i andre lande? Vi har samlet et par traditioner fra det store udland.

USA
I de sydlige egne af USA er der tradition for at spise sortøjede ærter nytårsaften. Ærterne skulle efter sigende bringe held det kommende år.

 

Japan
At spise nudler ved midnatstid nytårsaften er en skik, som bliver efterlevet i de buddhistiske templer i Japan. Her bringer det uheld, hvis du brækker dine nudler, da de symboliserer et langt liv. Ligeledes bringer det uheld, hvis du ikke spiser dine nudler inden midnat.

 

Holland
I Holland spiser de såkaldte ’oliebollen’ (se bilede øverst), der er små friturestegte boller med flormelis. Der er ingen bestemt overtro knyttet til det at spise disse donut-agtige boller, ligesom der ingen overtro er forbundet med det at spise kogt torsk i Danmark.

Annonce

 

Tyskland
Der er en lang tradition for at spise sauerkraut i Tyskland, og surkålen skulle efter sigende bringe velsignelser og rigdom i det nye år. Sauerkraut bliver også spist i dele af USA med tysk-amerikanske rødder, som f.eks. Pennsylvania. Ifølge tysk folkeminde bringer det ligeledes held at spise sild på midnatsklokkeslaget.

 

Spanien
Vindruer er en stor del af nytårsfejringen i Spanien. Her spiser man 12 druer, som hver især skal symbolisere de kommende 12 måneder i det nye år. Hvis den femte drue smager surt, vil det betyde, at maj måned vil blive en anelse ulykkelig. Traditionen med vindruerne er også vundet frem i Portugal, Cuba, Venezuela og en håndfuld andre lande.

 

Rusland
Når russere går til nytårsbordet, er det ofte med pattegris på tallerknen. Det høje fedtindhold i grisen symboliserer rigdom og velstand, mens grisene også repræsenterer fremskridt, når de presser deres snuder fremad i jorden, for at lede efter mad.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 29-12-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge