Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Efter livmoderhalskræft: Jeg hviler mere i mig selv

Nyt fra Hjemmet
Martina Christensen Siemer undrede sig: Alle hendes veninder talte om, at de skulle til lægen og undersøges for celleforandringer. Selv havde hun ikke fået brev om det. Så hun besluttede sig for at kontakte sin læge og blive tjekket for en sikkerheds skyld.

Indkaldelsen til undersøgelsen bliver normalt sendt ud til alle kvinder, når de er 23 år. Men på grund af en fejl fik Martina ikke brevet. Nu var året 2006, og Martina var 25 år.

– Jeg var ikke bange overhovedet. Jeg vidste, at celleforandringer er forstadiet til kræft. Men det var en mormorsygdom, der ikke kunne ramme mig, fortæller Martina, som ubekymret lagde sig på briksen for at blive undersøgt. Var prøven negativ, ville hun ikke høre mere, fik hun at vide.
Annonce


Martina regnede med, at den sag var ude af verden. Hun havde netop afsluttet sit speciale på Syddansk Universitet og så frem til at sætte fuld fart på karrieren. Men så ringede telefonen:
– Jeg sad ved min computer og skrev, da jeg tog telefonen. Jeg hørte kun den første sætning: „Vi har fundet ud af, at du har kræft“. Så tror jeg, at jeg lagde på. Jeg stod bare og stirrede ind i væggen, fortæller 30-årige Martina og læner sig tilbage i stolen med blanke øjne.

Hun sidder i sin loftslejlighed, hvor hvide orkideer pynter hver eneste vindueskarm, og duften af cremet kaffe har bredt sig. Lejligheden ligger på Nordborg Slot på Als, som også rummer en efterskole. Her arbejder Martinas mand, Malte, som lærer.

To dage efter opringningen med det barske budskab mødte Martina op på Odense Universitetshospital, hvor hun skulle opereres.

– Jeg var i chok, men jeg er et meget løsningsorienteret menneske. Det holdt mig oppe at vide, at om få dage skete der noget, fortæller Martina.

Læs hele Martinas historie i Hjemmet nr. 1/2011
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 03-01-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge