Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Efter ni år i kørestol: Nu har Solveig fuld fart på

Nyt fra Hjemmet
Hun går rundt i huset med hurtige, målbevidste skridt. Henter kaffe, te og lune hjemmesko til journalist og fotograf. Sætter sig i lænestolen, rejser sig igen to minutter efter for lige at hente noget i køkkenet.
50-årige Solveig Holmgaard Jensen fra Holsted mellem Esbjerg og Kolding er en dame med fart på.
– Jeg drøner altid meget rundt. Mine børn siger: Tag den nu med ro, mor, siger hun og ler sin hjertelige latter, der forvandler hendes øjne til to smalle sprækker.
Den store aktivitet har ikke altid været en selvfølge. For i ni år var Solveig afhængig af en kørestol. Hun sukker ved tanken og ser ud af vinduet.
Annonce

– Jeg følte mig flov i begyndelsen. Jeg brød mig ikke om at tage ned i Brugsen og købe ind, fordi folk kiggede, og det var ydmygende at spørge om hjælp til at nå ting på de øverste hylder. Flere gange kom jeg hjem uden de varer, vi manglede, fortæller Solveig, der blev lam i venstre side efter en blodprop i 1996. Hun faldt om, mens hun stod og sang kor under en gudstjeneste i Holsted Kirke.
– Jeg kunne mærke, at jeg frøs og svedte, og da jeg vågnede op igen, stod der 10-15 mennesker bøjet over mig. Jeg tænkte: „Hvad sker der?“
Solveig blev straks kørt til Brørup Sygehus, og nogen tid efter kom hun hjem til manden Peter og børnene Bent, Thomas og Dorthe. Nu i selskab med en kørestol.

Læs hele Solveigs fantastiske historie i Hjememt nr. 5/2011
Tekst: Marlene Grøftehauge
Foto: Jens Bach
Publiceret: 31-01-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge