Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Efter rideulykke: Nu blomstrer Anne-Mette igen

Nyt fra Hjemmet
Solen stråler fra en skyfri himmel gennem bøgetræerne og ind gennem glasfacaden på alt det kulørte glas, der er udstillet i Anne-Mette Olsens smukke glasbutik i Grejsdalen i Vejle.
Den 53-årige kvinde viser hjemmevant sit værksted og de mange smukke fade, skåle og kunstværker frem, og hun smiler ekstra stolt, da hun lægger en kavalkade af kulørte glasblomster op på disken. De er blevet en salgssucces som pyntelige bordskånere, men for Anne-Mette er de meget mere end det. De markerer nemlig vendepunktet i hendes liv.
Anne-Mette Olsen er uddannet laborant og arbejdede som IT-koordinator på Fredericia Sygehus. I sin fritid gik hun til ridning sammen med sin datter, Sofie på 12, og en onsdag aften i oktober 1998 gik det galt. Den rolige fjordhest, Anne-Mette red på, blev sparket af en løbsk unghest, den gik i panik og smed hende af, og hun landede hårdt på halebenet.
Annonce

– Jeg mærkede et smæld, så besvimede jeg næsten af smerte. Jeg lå bare på ryggen og kunne mærke, at jeg ikke skulle bevæge mig.
Nogle af børnene løb over til Sofie i stalden og råbte: „Din mor er død!“ Men de voksne fik hurtigt ringet efter en lægeambulance. Hun blev lempet op på en båre og kørt på skadestuen og derefter til røntgen, hvor man konstaterede, at ryggen var brækket.
– Jeg var hele tiden ved bevidsthed og havde ufattelige smerter. Mine ben var ind imellem følelsesløse, og jeg kunne ikke rejse mig.
Anne-Mettes mand, Niels, var på konference i Tyskland. Han fik først besked om ulykken sent om aftenen, efter at sidste fly til Danmark var fløjet, så han lejede en bil og kørte mod Danmark, alt hvad han kunne. En anden mor på rideskolen tog Sofie med hjem og tog sig også meget af hende i tiden efter. Storebror Mads-Peter på 18 kunne heldigvis klare sig selv.
Ved nærmere undersøgelser viste det sig, at Anne-Mette havde et såkaldt kompressions-brud, hvor ryghvirvlerne var hamret sammen. Hun blev overført til operation på en specialafdeling i Århus og lå helt stille i seks uger efter. Først i december kom hun hjem igen, og da kunne hun kun stå på benene i få minutter ad gangen.
– Det var op mod jul, så jeg allierede mig med min søde nabokone. Hun fik mit dankort med ind til byen, og så købte hun julegaver for mig. Jeg fik en helt fantastisk støtte fra venner og naboer i den periode, tilføjer Anne-Mette.
Anne Mette var meget svag og fik så kraftige smertestillende midler i mange måneder efter, at kun sov meget af tiden og ofte var uklar.
Anne-Mette havde troet, at Sofie nu ville blive bange for heste, men hun blev tværtimod mere og mere vild med at ride og var meget lidt hjemme.
– Jeg var ved at dø af skræk over at tænke på, at hun red hver dag, men det var jo det, der gjorde hende glad, så jeg bremsede hende ikke.
Halvandet år efter fik Anne-Mette endnu en operation, der gjorde hende stiv i den brækkede del af ryggen. Og først da begyndte genoptræningen.

Læs hele Anne-Mettes historie i Hjemmet nr. 37/2010
Tekst: Kirsten Winding
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 13-09-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri