Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Familieidyl efter fire hårde år

Nyt fra Hjemmet
Amalie og Mathilde var knapt fire måneder, da deres mor, Rikke Bay Lambrecht, fik at vide, at hun havde livmoderhalskræft. Det udløste en lang krise i den nybagte familie, der samtidig skulle tackle to kolikbørn, en depression og et skrantende ægteskab.

Amalie og Mathilde på næsten fire år spæner rundt og råber i munden på hinanden.
– Faaar, Faaar, du skal hente den ned!


Der er lige sket noget skrækkeligt her midt i familien Bay Lambrechts lyse, højloftede spisestue, hvor den ene af de to tvillingepiger er kommet til at slippe snoren til sin nye heliumballon. Den 39-årige familiefar beroliger sine døtre og opnår sand heltestatus, da han henter en stige, kravler op i kippen og får bjærget den løsslupne ballon.


Roen er genoprettet. Ligesom den generelt er her hos Rikke og Martin Bay Lambrecht i Frederikssunds nybyggerkvarter efter mere end fire omtumlede år.


– Jeg er ved at blive venner med min krop igen nu. Jeg syntes jo ellers, den havde svigtet mig, og der gik lang tid, inden jeg slap tanken om, at jeg måske skulle dø, siger 36-årige Rikke.

Annonce


Mens de enæggede tvillinger, Amalie og Mathilde, falder til ro med en tegnefilm i den anden ende af huset, fortæller Rikke om sin sygdom og alle de andre udfordringer, hun og Martin har overvundet, siden de blev gift i sommeren 2006.


Ved en lægeundersøgelse et par måneder efter brylluppet bad Rikke om at få fremrykket den rutinemæssige screening for livmoderhalskræft, fordi hun planlagde at blive gravid.


– Det afviste min daværende læge, og jeg forstår stadig ikke hvorfor. Måske havde man kunnet påvise celleforandringer allerede på det tidspunkt, og så kunne jeg være sluppet med et keglesnit, siger hun.
Men sådan skulle det ikke være. Rikke blev gravid kort efter, og i december 2006 fandt hun og Martin ud af, at de ventede tvillinger.


– Martin blev overlykkelig, mens jeg ærligt talt blev noget bekymret, siger Rikke, der dengang arbejdede som sygeplejerske på neonatalafdelingen på Rigshospitalet.
I dag er hun souschef på neonatalafdelingen på Herlev Sygehus.

I kraft af sin profession vidste hun, at tvillinger kan være ensbetydende med for tidlig fødsel og øget risiko for komplikationer – og ganske rigtigt: i juni 2007 kom Amalie og Mathilde til verden tre uger før tiden.


– Det var hårdt arbejde. Jeg opgav at amme, da de var to måneder og begyndte i stedet at give flaske. Så fik de kolik, konstaterer Rikke. På det tidspunkt var hun så udmattet, at hun dårligt vidste, hvad der var op og ned.

 

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 27/2011

Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 04-07-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge