Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Farvel til 92 kilo: Verden har åbnet sig for mig

Nyt fra Hjemmet
Ulla Dokkedahl var så overvægtig, at det var en kamp for hende at komme ud af sengen. Nu kører den 38-årige kvinde glad af sted på sin cykel og løber rundt og leger med sine børn, ligesom hun kan gå i almindelige tøjbutikker og tage på flyrejse.

Da Hjemmet kommer på besøg hos 38-årige Ulla Dokkedahl i Lemvig, har hun lagt to bluser frem på sin seng. Den ene er størrelse 60, mens den anden er størrelse 40 og ligner en barnebluse, når den bliver lagt oven på den store.


Begge bluser tilhører Ulla, og hun har brugt dem begge på forskellige tidspunkter – for hun har tabt ikke mindre end 92 kilo.


– Det er første gang, jeg har tænkt på at lægge tøjet op sådan. Når jeg ser på det, kan jeg slet ikke forstå, at det er mig, der har gennemgået den forandring. Det er jo helt vildt, siger Ulla og vender flere gange tilbage til sit soveværelse og kigger undrende på de to bluser.


Hun forklarer, at det var en kombination af dårlig livsstil og arvelig disponering, der gjorde, at hun voksede sig så stor.

Annonce


– Når jeg tænker tilbage, synes jeg ikke, at jeg spiste så meget som barn. Men jeg voksede op i et hjem med god gedigen dansk mad, hvor der ikke blev sparet på margarinen. Samtidig bestyrede mine forældre en iskiosk, så jeg havde let adgang til søde sager.


Da Ulla skulle konfirmeres, kunne hun lige klemme sig ned i den største konfirmationskjole, de havde i Damernes Magasin i Lemvig.


– Jeg havde ellers tabt mig op til konfirmationen, husker Ulla, der allerede dengang følte sig hæmmet af sin vægt.


– Men jeg har altid været god til at beskytte mig selv, så jeg fortrængte, at det var et problem for mig, at jeg for eksempel ikke frit kunne vælge tøj i forretningerne, siger hun.


Til sidst holdt hun helt op med at gå i tøjforretninger. – Jeg så ingen grund til at ydmyge mig selv med at gå i butikker, hvor jeg alligevel ikke kunne være i tøjet. Derfor købte jeg i mange år tøj via postordre og måtte tage til takke med det tøj, der nu fandtes i min størrelse, siger Ulla, der levede i parforhold og blev mor til Jonas på nu 10 år og Noah på fire.


Hun var god til at tabe sig. – Men når jeg havde tabt 20 kilo, tog jeg 30 kilo på bagefter, siger Ulla.
Hun var nyuddannet lærer, da hun i efteråret 2008 fik stresssymptomer og ikke kunne sove om natten.

– Fysisk havde jeg det meget dårligt på det tidspunkt. Jeg var så hæmmet af min vægt, at det var et problem for mig at komme op af sengen. Jeg følte heller ikke, jeg kunne være en ordentlig mor for mine drenge, når jeg ikke havde kræfter til at lege med dem, siger Ulla.

 

Læs hele artiklen i Hjemmet nr 30/11

Tekst: Lise Petersen
Foto: Jens Bach og privat
Publiceret: 25-07-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri