Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 flotte tip til påskepynt fra Claus Dalby

Nyt fra Hjemmet
Påskepynt 2016: En buket blomster, lidt vintergækker og en skål æg. Det er alt, der behøves for at gøre påsken festlig og farverig. Et fint gækkebrev føjer lidt ekstra charme til.

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen grund til at lade den gå upåagtet hen. Op af jorden myldrer forårsbebudere som vintergækker, tulipaner og påskeliljer i overflod. Forlægger og havemand Claus Dalby opfordrer os alle til at tage foråret med inden døre og sætte kulør på påskefesten.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt at huske de forskellige årstider og markere dem. Da jeg var barn, pyntede man op til påske lige så vel som til jul. Det gør man ikke helt så meget mere, men jeg synes, det er en god anledning til at fejre forårets komme, siger han.

Claus Dalby har for nylig udgivet bogen ”Forår” som en hyldest til årstiden. Her viser han også, at påske kan være andet end pippende kyllinger, pjuskede harekillinger og gule påskeliljer.

 

Æg er flotte som dekoration

Malede og naturfarvede æg har eksempelvis en fremtrædende plads i Claus Dalbys dekorationer.

Påskeæg kan både være naturlige eller malede.

Naturlige æg er flotte i sig selv. Til venstre er de store fasanæg blandet med små æg fra agerhøns. Til højre er æggene malet i matte pastelfarver, som ser helt naturtro ud.


- Æggets form er så smuk, synes jeg. En meget enkel dekoration kan derfor være at have en skål stående med æg i matte pastelfarver eller en blanding af æg fra forskellige fugle, siger Claus Dalby.

Holder man det simpelt, har påskens pynt en klar fordel i forhold til eksempelvis nisser og juleengle.

- Påskepynt bliver man ikke så træt af, som man gør med julepynt. Man gider ikke have nisser i vindueskarmen i januar, men man kan sagtens have en kurv æg stående fremme i maj.

 

Den gule påskelilje

Mange forbinder påsken med den klassiske påskelilje, der med sin varme gule farve godt kan blive lidt dominerende. Her råder Claus Dalby til at bryde det gule med hvidt og grønt på påskebordet.

 

Narcissen ”Jack Snipe” er her blandet med forsytiagrene.

 

- Hvidt og gult er flot sammen, så jeg ville vælge en hvid dug til de gule blomster. Det giver en flot baggrund. Det er også fint at kombinere med lidt grønne grene for at give det gule noget modspil, siger han.

Hvidt er også flot at blande ind i buketten, skriver Claus Dalby i sin bog ”Forår”. Her kommer det også frem, at han finder den almindelige påskelilje lidt anmassende. I stedet foretrækker han de lyse-, lime- eller cremegule varianter. Gerne blandet i samme buket.


Bryd det gule - brug blåt
Det er ikke kun gule og hvide farver, som myldrer op af jorden i påskeperioden. Også blå blomster i form af krokus og perlehyacinter præger foråret. Det kan man sagtens udnytte, mener Claus Dalby. I sin bog skriver han, at han endnu ikke har hørt nogen sige, at de ikke kan lide den blå farve.

Blåt og gult klæder hinanden.

 

- Holder man sig til de lysegule nuancer, kan man også sagtens slippe af sted med at blande blå blomster ind i buketten, uden at det bliver for ”svensk”, siger han.

De blå blomster kan også sagtens stå alene. Er de for spinkle til en vase, kan man i stedet sætte små potter direkte på det dækkede påskebord, demonstrerer han i bogen.

 

Sæt blomsterne i kander

Claus Dalby er ikke bleg for at bryde traditionerne lidt. Til de større buketter bruger han derfor også gerne kander i stedet for vaser.

Den lille gule kande har Claus Dalby fundet på et loppemarked.

 

- Det er dejligt uprætentiøst med kander. De færreste har tre ens stående, men man kan sagtens blande forskellige på bordet, siger han.

 

Kander kan man ikke få for mange af, mener Claus Dalby, som selv ofte har kander med hjem fra loppemarkeder.

 

Brug gækkebreve som dekoration

Man kan heller ikke sige påske uden at sige gækkebreve, der faktisk er et dansk fænomen, som ikke kendes fra andre lande. Er man så heldig at have modtaget et fint gækkebrev, opfordrer Claus Dalby til at bruge det som et fint element i en dekoration eller opsætning.

Et flot gækkebrev er centrum for denne lille opstilling.

Her er gækkebrevet ganske enkelt arrangeret på en bakke, hvor det får følgeskab af en lille buket vintergækker, små farvede påskeæg og en potte med perlehyacinter.

 

LÆS OGSÅ: 6 skønne påskekager

 

LÆS OGSÅ: Klip selv: Påskekyllinger og påskeharer med pomponer

 

LÆS OGSÅ: 14 forrygende tips og idéer til en vellykket påske

 

 

Claus Dalbys Forår

288 sider

Forlaget Klematis

Kr. 299,95


Tekst: Michala Dieckmann
Foto: Klematis
Publiceret: 18-03-2015
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri