Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fik hjertestop på efterskolen: Rasmus reddede Christophers liv

Nyt fra Hjemmet
Da 16-årige Christopher Andersen faldt om med hjertestop, vidste hans kammerat på Korinth Efterskole, Rasmus Christensen, at han skulle handle hurtigt. Så han spænede af sted efter byens eneste hjertestarter og reddede Christophers liv.

Det var en mandag eftermiddag som så mange andre på Korinth Efterskole på Sydfyn. Alle 49 elever havde netop overstået en gang langbold, og nu lå 16-årige Christopher Andersen i hængekøjen og slappede af med kæresten, den jævnaldrende Christina Sund.


– Jeg lagde en hånd på Christophers hjerte og bemærkede, at det bankede hurtigere, end det skulle, fortæller Christina, der var utryg, hver gang Christopher blev ramt af de heftige anfald af hjertegalop.


Christopher selv tog sig ikke af det. – Jeg har haft det sådan masser af gange, så jeg mente ikke, det var nødvendigt at ringe og alarmere min mor eller noget, siger han.


– Desuden kender jeg nogle øvelser, der plejer at kunne få min puls i ro igen, fortsætter Christopher, der, siden han var lille, har levet med jævnlige anfald af hjerteflimmer med op til 240 slag i minuttet.

Annonce


Denne gang virkede øvelserne bare ikke. Christopher var gået op til en af sine venner på skolen, da han uden yderligere varsel tabte den bærbare computer ud af hænderne og faldt bevidstløs om på kammeratens seng.


Det var den 9. maj, dagen før alle efterskolens elever ifølge planen skulle af sted på studietur til Spanien. En tur som Christopher ikke kom med på.


Imens stod 17-årige Rasmus Christensen nede i efterskolens køkken, hvor han var ved at tilberede aftensmaden sammen med de andre på madholdet.


– Jeg hørte nogen tale om, at Christopher havde vejrtrækningsproblemer, og at han lå bevidstløs oppe på værelset, siger Rasmus, der smed, hvad han havde i hænderne, og løb op for at se, hvad der var galt.


Dér lå Christopher uden puls og med blå læber, mens en tilkaldt lærer var gået i gang med at give hjertemassage, og en af de andre elever havde ringet 112.  Rasmus vidste omgående, hvad der var hans rolle.


– Jeg havde lige været på førstehjælpskursus i vinter, og jeg vidste, der var en hjertestarter et sted i byen… bare ikke hvor, siger han.


Han smed skoene og spænede alt, hvad han kunne på strømpesokker. Tværs over togskinnerne og hen til byens Kulturhus et par hundrede meter nede ad vejen. Dér var ingen hjertestarter...

 

Læs hele artiklen i denne uges Hjemmet (nr. 33/2011)

Tekst: Connie Mikkelsen
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 15-08-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge