Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Ghita Nørby var lykkelig, da hun vandt årets Æres-Robert.

Ghita Nørby elsker at være gammel

Nyt fra Hjemmet
Smuk og lykkelig og efter en svær krise tilbage hos den mand, hun for præcis et år siden forlod, kom 77-årige Ghita Nørby til Robert-prisuddelingen hånd i hånd med kapelmester Svenn Skipper.

Smuk og lykkelig og efteren svær krise tilbage hos den mand, hun for præcis et år siden forlod, kom 77-årige Ghita Nørby til Robert-prisuddelingen hånd i hånd med kapelmester Svenn Skipper.

 

– Nu går jeg ud af mit fjerde ægteskab. Det har eksisteret i mange år, og det er med stor smerte, at jeg nu siger farvel til Svenn, erklærede Ghita Nørby dengang.

 

Ghita Nørby og Svenn SkipperDa HER&NU ved ankomsten til Robert-festen på Tivoli Hotel & Congress Center i København spurgte parret, om de var flyttet sammen igen, rystede Ghita Nørby på hovedet. – Nej, vi er to frie mennesker, der godt kan lide hinanden, erklærede hun. – Vi har hver vores liv, og derfor behøver man ikke være uvenner. Vi har det stadig godt sammen, og derfor har jeg inviteret ham med i aften.

Annonce

 

Ghita Nørby vidste næsten ikke, hvilket ben hun skulle stå på, da hun blev kaldt på scenen for at modtage årets Æres-Robert. – Jeg er bare så glad for den her Robert-pris. Og jeg er glad for den varme, dansk film modtager netop nu rundt omkring i hele verden.

 

Tak til alle, sagde Ghita Nørby, der i forvejen har vundet fire Robert-priser i sin karriere. Så smilede hun stort og tilføjede: – Jeg er så glad for at være gammel uden Botox eller noget. Jeg er bare, som jeg er. Glæd jer til alderdommen! lød det med et stort grin.

 

Hvad betyder det for dig at få den her pris?

– Det betyder glæde, at nogen bryder sig om ens arbejde gennem et langt liv. Det er sådan en stor glæde.

 

Kom det bag på dig, at det var dig, der fik prisen?

– Ja, det gjorde det da. Selvfølgelig gjorde det det. Man sidder ikke og venter på sådan noget. Derfor er jeg både overrasket og lykkelig over, at tilværelsen også kan give sådan noget!

 

I sin takketale nævnte Ghita Nørby den franske film Amour, som nu både har vundet en Oscar i Hollywood og en Robert i Danmark. – Jeg synes det er en stor film. Den giver håb for os alle sammen. Den handler ikke om unge mennesker, men om dem på min alder. Det er positivt, at nogen også beskæftiger sig med det. Det er en atypisk film på den måde, at den handler om to ældre mennesker, der har haft et langt ægteskab og et langt parforhold og en kamp sammen, som de vinder på en

fantastisk positiv måde.

 


Kulturminister Marianne Jelved overrakte Ghita Nørby den fornemme ærespris.

 

Du har selv haft en svær krise? Er du kommet over den?

– En krise bliver en del af ens liv. Det er ikke noget, jeg kommer over, men noget, jeg vil beholde i mig som en erfaring, en menneskelig erfaring.

 

Du er ikke blevet mindre glad?

– Erfaring gør dig jo rigere, hvis du formår at bruge den.

 

Hvad betyder kærligheden?

– Kærligheden i et hvilket som helst menneskets liv er noget uundværligt, noget, man altid er lykkelig for at eje og have og være i familie med. Så enkelt er det.

 

Du siger, du er glad for at være gammel?

– Hvorfor skulle man ikke sætte ord på det? Hvad er det, man er bange for?

 

Du nævnte også Botox?

– Ja, den er jeg ikke i familie med. Jeg synes bare, livets ansigt er smukkere end det kunstige.

 

Er den fjerde alder den bedste?

– Den er i hvert fald ikke noget, man skal være bange for at være i, sagde Ghita Nørby.

 

Artiklen er fra Her&Nu 10/2013

 

» KLIK IND PÅ HER&NU.COM OG SE ET FLOT GALLERI MED GHITA NØRBY

Tekst: Kirsten Balslev
Foto: Michael Stub
Publiceret: 08-03-2013
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri