Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hallo-hvad-for-noget?

Nyt fra Hjemmet
Den amerikanske tradition med (u)hygge og græskarhoveder er for længst kommet til Danmark, men hvorfor fejrer vi egentlig Halloween?

Halloween er det amerikanske navn for allehelgensaften, som i Danmark falder på aftenen før den første søndag i november. I USA er der dog altid halloween den 31. oktober, hvor børn og voksne klæder sig ud som hekse, genfærd og spøgelser. Det gør de for at efterligne mørkets magter, som, ifølge savnet, er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

 

Under halloween dyrkes mange forskellige aktiviteter, som f.eks. raslen ved folks hoveddøre, udklædningsfester, bål, dekorering og udskæring af græskarhoveder, besøg på hjemsøgte steder, fortælling af uhyggelige historier og visning af gyserfilm.

 

De lysende græskarhoveder blev i sin tid lavet for at skræmme de dødes spøgelser væk, og så har de ellers hængt ved og er blevet en fast tradition. Oprindeligt var ”lygterne”, som stammer fra England, dog lavet af roer, men da de første engelske pilgrimme kom til Amerika var der ingen roer, så de brugte i stedet græskar.

Annonce

 

Raslen ved folks hoveddøre kan sammenlignes med den danske fastelavnstradition, hvor børn går rundt og synger ”hvis vi ingen boller får, så laver vi ballade”. I USA siger man ”trick or treat”, hvilket kan oversættes til ”ballade eller slik”.

 

Prøv en af Hjemmets lækre halloween-opskrifter her


Prøv Hendes Verdens lækre halloween-opskrifter her


Klip sjove spøgelser på rad og række til halloween – få opskriften her


Prøv andre sjove papirklip til halloween her

Lav små græskar af papirstrimler – få opskriften hos Hendes Verden

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 30-10-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri