Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Helge Engelbrecht: Jeg spiller på gehør

Nyt fra Hjemmet

„Det var en lille melodi…“, „Banke banke på, er der nogen hjemme…“ og „Vi danser rock danser rul…“
Det er ikke småting, Helge Engelbrecht har på sin musikalske samvittighed, siden han som 23-årig i 1975 slog sig ned som professionel musiker med bandet Fenders. Inden da havde han været forbi et par andre orkestre i teenageårene, og i en alder af 15 år kom han med i KJ-Kvintetten.
– De tog rigtig godt imod mig, selvom de var noget ældre end mig. Vi spillede en blanding af ældre og nyere danske slagere, og efter mit første job med dem fik jeg udbetalt min første løn som musiker. Hele 80 kroner, og det var noget af en formue dengang, fortæller Helge.
For nylig kunne man se ham på DR i udsendelsesrækken „Sommersang i Mariehaven“, hvor han optrådte med bl.a. Birthe Kjær, Peter Belli, Anne Dorte Michelsen, Sønderjyllands Symfoniorkester – og så naturligvis sit eget band, Neighbours.
Faktisk er Mariehaven en del af Helge Engelbrechts grund i Ansager ved Varde, hvor han bor sammen med sin kone, Rie.
– Ja, det har jo grebet lidt om sig. Egentlig bor vi i mine svigerforældres gamle hus, hvor vi har åbnet Musik Galleriet og afholder intime koncerter og foredrag. Da nabogrunden blev ledig i 2003, købte vi den og kunne sidste år åbne Mariehaven, som er et haveanlæg med scene og tilhørende græsplæne, hvor der er plads til koncerter med mange hundrede tilskuere, fortæller Helge.
Kærligheden til musik har han altid haft. Hjemme hos forældrene i Grindsted sang familien meget, men Helge fik aldrig rigtig lært at læse noder, selvom han fra en ung alder var med i både kor og orkestre. Heldigvis kunne far Mads hjælpe.
– Hvis jeg var på job og fik en forespørgsel på et stykke musik, som jeg ikke kendte, ringede jeg til min far. Han fløjtede melodien i telefonen, og så gik jeg ud og spillede den, husker Helge.

Læs hele artiklen i Hjemmet nr. 33/2010

Annonce
Tekst: Annebeth Mortensen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 18-08-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri