Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Helle fra Den Store Bagedyst: Jeg er en lykkelig amatør

Nyt fra Hjemmet
Julen må gerne være kulørt og kaotisk hjemme hos Helle Rimmer fra Den Store Bagedyst. For både hvad angår kagebagningen og livet i al almindelighed, gør hun en dyd ud af ikke at være perfekt.

To langbenede nisser tager imod på fortrappen til det røde murstenshus i Taastrup. Julestemningen er ved at indfinde sig hos Helle Rimmer, som er blevet kendt som hele Danmarks rustikke kagekone, efter at hun deltog i Den Store Bagedyst på DR1 i efteråret.

 

Uge efter uge kæmpede hun med flødeskum, fondant og flødeboller, og hendes anstrengelser indbragte hende en flot fjerdeplads. – Selvom jeg ikke er konkurrencemenneske, var jeg glad for at være med. Det har stivet min bageselvtillid af, så jeg i dag tør tage imod enhver udfordring i køkkenet, siger Helle, 49 år og mor til Sofie på 17 og Magnus på 20 år.

 

Madlavning – og især bagning – har været hendes store passion, lige så længe hun kan huske. Hun er vokset op med fem søskende, som alle var vilde med at stå i køkkenet.

Annonce

 

Allerede som 11-årig havde Helle fingrene i bolledejen og køkkentern i både håret og på forklædet.

 

– Vi talte altid om mad, og når en af os havde fødselsdag, snakkede vi ofte om at lave en bolledyst for at se, hvem der kunne bage de bedste fødselsdagsboller. Mad, brød og kager var et helt naturligt omdrejningspunkt for os, siger Helle, som selv bagte kommenskringler til sin konfirmation, hvor flere af gaverne var kogebøger.

 

For hende er bagning en kreativ proces, hvor de spiselige skaberværker kommer duftende ud af ovnen. Og glæden ved at glæde andre med sukkersøde kreationer er betaling nok i sig selv. – Og så er det terapi for mig at stå og ælte en dej. Ja, nærmest lidt zenagtigt, siger Helle og slår sin hjertelige latter op, som vi kender den fra skærmen.

Skæve småkager

Her i juletiden er der ekstra gang i køkkenet med det enorme komfur, der rummer intet mindre end seks gasblus og tre ovne. – Han hedder Bob, siger Helle og giver det sorte komfur en kærlig omfavnelse. At hun ikke går ned på udstyr, vidner hendes bugnende køkkenskabe og ikke mindst kælderen om.

 

Her har hun flere hyldemeter fyldt med alt fra paellapande og pastamaskine til flødeskumssprøjte og finurlige silikoneforme. Og grejet står ikke og samler støv, for hun eksperimenterer konstant med nye opskrifter. I julen vender hun dog altid tilbage til et fast sortiment af småkager.

 

I kælderen har Helle en imponerende samling af bageforme, kageopsatser og bageudstyr.

 

Tre uger inden jul mødes hun traditionen tro med sin gamle selvbestaltede mødregruppe, som hun har holdt kontakten med i 20 år. Her tager de hver især en portion småkagedej under armen.

 

– Vi har hele familien med, så vi er seks voksne og otte unger. Og så går der totalt samlebånd og storproduktion i den, hvor vi bager vaniljekranse, brunkager, kransekage og karamelsnitter. Alle kagerne er vinde og skæve, og ingen lever op til Blomsterbergs standard, gnækker Helle med henvisning til konditor Mette Blomsterberg, som var den ene af de to dommere i Den Store Bagedyst.

 

Når alle småkagerne er bagt, fyldes kagedåserne op og fordeles. Og så kan julen begynde.

Australske snitter

Karamelsnitterne er Helles bidrag til juletraditionen, og opskriften er importeret fra Australien, hvor hun opholdt sig i to et halvt år sammen med familien.

 

– Det var Rosemary, moderen til en af Magnus' venner, der præsenterede mig for snitterne. Det er nu 15 år siden, jeg smagte dem første gang, og jeg har bagt dem hvert år lige siden. De er en mellemting mellem en småkage og et stykke konfekt, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke er helt syg med dem! De er rimeligt nemme at lave og kan holde sig en evighed i køleskabet – hvis de altså får lov.

Få opskriften på Helles karamelsnitter her »

Det var også i Australien, at hun første gang stiftede bekendtskab med kondenseret mælk, som hun kalder „den hemmelige ingrediens" i karamelsnitterne. – Det er en sød sukkermasse, der bliver til karamel, når den koges. Sammen med smør, sukker og chokolade bliver den til disse uimodståelige snitter, forklarer hun.

 

Foruden karamelsnitterne har Helle lige bikset en ordentlig omgang myslimuffins sammen. De får hurtigt ben at gå på af sønnen, Magnus, og hans kammerat, som er på vej ud ad døren til træning.

 

– Med de mange unge mennesker, som går ud og ind af huset, ryger der meget igennem køkkenet. Og det er herligt at have nogle at bage til.

 

At hun holder af et hjem med puls og levet liv, vidner hendes seneste juleaften da også om. Her havde hun samlet en broget flok på 20 personer bestående af både familie og kollegaer. – Det var herligt kaotisk med folk, der spiste, hyggede og snakkede overalt i huset – præcis, som jeg elsker det!

 

Kaos er langt sjovere end perfektion. Så når folk spørger mig, om ikke jeg vil være konditor, siger jeg nej. For jeg er en lykkelig amatør. Og det bliver jeg ved med at være.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Søren Jansby og privat
Publiceret: 28-11-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri