Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Helle var ved at dø af en blodprop: Nu lytter jeg til mit hjerte

Nyt fra Hjemmet
Helle havde i mange år en indre stemme, der fortalte hende, at hun ikke burde ryge, men hun motionerede og lyttede ikke til stemmen. Så kom hendes hjerte med samme budskab. Kun heldet gjorde, at hun overlevede.

Der er en pragtfuld udsigt på Tuse Næs med vue over fjorden og Holbæk by i det fjerne. Her realiserede den nu 48-årige Helle Kromann og 53-årige Karsten Kromann for seks år siden en drøm.

 

De solgte deres parcelhus i Holbæk, købte en lille lejlighed og byggede det ideelle sommerhus med panoramavinduer og højt til loftet. Haven er anlagt med træterrasser, højbede og drivhus, og fra huset løber en lille sti ned til vandet, hvor Helle har sin kajak.


Det hele emmer af idyl, fred og harmoni, og dog er Helle og Karsten i færd med at nedlægge deres fitnessrum i garagen. Ikke fordi de ikke kan lide at motionere, men løbebåndet har ikke været brugt siden 2. juledag 2009. Det bringer uheld, mener Helle.

Annonce

– Jeg har altid følt mig sund og rask, og 2. juledag 2009 var jeg blevet færdig med at lave frugtsalat, som vi skulle have med til en julefrokost hos nogle venner, da jeg gik ned i vores træningsrum for at motionere på løbebåndet. Så ville jeg bedre kunne spise den gode mad med god samvittighed, forklarer Helle optakten til det, der nær havde kostet hende livet.


– Efter at have løbet cirka to kilometer, blev jeg pludselig iskold på ryggen og ud i armene, og jeg kunne kun trække vejret stødvis. Hvad sker det, tænkte jeg og lagde mig ned og opdagede, at jeg havde tisset i bukserne. Så forstod jeg, at jeg måtte op i huset til Karsten.


Her talte Karsten i telefon, og Helle gik ud på badeværelset, hvor hun måtte lægge sig ned, og sådan fandt Karsten hende få minutter efter. Ægtefællen slog prompte alarm.
„Helle, det er en blodprop, og vi kører dig til Rigshospitalet,“ fastslog lægen, der var kommet med ambulancen.


– Så blev jeg bange, og da ambulancen satte udrykning på, vidste jeg godt, hvad det betød. Begyndte apparaterne at bippe, var jeg død! Derfor lå jeg musestille og ønskede blot, at lægen ville holde mig i hånden. Det gjorde han ikke.

 

Læs hele artiklen i denne uges Hjemmet (37/11)

Tekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 16-09-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri