Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Slik eller ballade? I aften er det Samhein, Allehelgensdag eller Halloween. Efterhånden fejrer flere og flere danskere den amerikanske udgave af den uhyggelige højtid.

Hit eller skidt? Halloween er kommet til Danmark for at blive

Nyt fra Hjemmet
Lodne edderkopper, skeletter og grinende græskar er over os i disse dage. Nogle elsker halloween, og andre elsker at hade det. I følge traditionsforsker bliver den nye tradition en del af fremtiden.

Den 31. oktober er det halloween, og nogle vil opleve, at det ringer på deres dør, fordi udklædte børn bruger den uhyggelige aften til at ”rasle”, som vi også kender det fra fastelavn.

 

► Læs også: 10 nemme idéer til halloween

 

En undersøgelse, som YouGov foretog for avisen 24timer, viser at for blot tre år siden fejrede kun 12 pct. af danskerne halloween.

 

Men de mange halloween-varer i legetøjsbutikkerne og supermarkederne kunne tyde på, at danskerne efterhånden har taget den amerikanske version af allehelgensaften til sig.

 

– Det er naturligt, at nogle er skeptiske i starten, fordi folk først får øje på den kommercielle side. Og mange siger i udgangspunktet, ”det er amerikansk og kommercielt, hvorfor skal vi have det?”, siger Else Marie Kofod, der er traditionsforsker og leder af Dansk Folkemindesamling, til politiken.dk

Annonce

 

► Læs også: Halloween 8 (u)hyggelige fif

 

Else Marie Kofod mener, at halloween fortsat vil brede sig, for dagen henvender sig til børn og børnefamilier. Og når børnene vokser op, vil de føle, at halloween er ‘pæredansk’.

 

– Vi går jo alle rundt og tror, at de ting, vi kender godt, de har været der altid og er pæredanske. Fuldstændig som eksempelvis adventskransen.

 

Den kommer i følge traditionsforskeren nemlig først ind i den danske jul i sidste halvdel af 1940’erne, hvor det er gartnerne, der forsøger at få den etableret som en tradition.

 

–  Så det er ikke noget nyt, at vi tager traditioner til os. Det har vi gjort siden 1900-tallet, siger hun.

 

Hvad mener du? Skal vi bare tage andre landes traditioner til os, eller skal vi holde os til de danske?

 

 

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Alamy
Publiceret: 31-10-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri