Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hjemme hos Poul Thomsen: Mine hunde bor i mit hjerte

Nyt fra Hjemmet
Poul Thomsen er nok Danmarks største og mest kendte dyreven, og ved hjemmet i Randers står en stor sten med navnene på alle hans hunde. Huset er fuld af gode minder om alle de firbenede venner, han har haft, og af hunde i alle afskygninger.

Huset på bakken i Albæk ved Randers afslører ved første øjekast, at her bor to store hundevenner. En basset hound af sten hilser os velkommen ved postkassen i indkørslen, og inde bag glasset i hovedøren anes en logrende gul hundehale, da Poul Thomsen inviterer indenfor.

Her er det ikke nødvendigt at tage skoene af, for som 77-årige Poul Thomsen og hustruen Susanne Lichtenstein på 50 år siger: „Hundene skal bo her. Vi må godt bo her".

Den tidligere „Dus med dyrene"-legendes dybe, karakteristiske stemme byder velkommen, og i køkkenet dufter der af æggekage: en Poul Thomsen-specialitet.

I huset er det helt naturligt, at snakken straks falder på hunde, for overalt hænger billeder af de mange firbenede venner, som gennem tiderne har boet både i huset og i Poul Thomsens hjerte.

Annonce

 

Lillebror ser fredelig ud, men Sus og Poul havde et hyr med ham, da han flyttede ind. Han åd alt fra støvsugerslanger over gummistøvler til linoleumsgulvet.

 

LÆS OGSÅ: Så meget koster din hund

 

Bonnie, Bessie og Balder

– Hverken Sus eller jeg er vokset op med hunde. Vi har først fået dem ind i vores liv som voksne, forklarer Poul Thomsen.

Sammen med sin første hustru fik han en tysk korthåret hvalp, og parret måtte flytte ud af deres lejlighed inde i byen og i et hus for at kunne beholde den.

Efter den tysk korthårede hønsehund kom gravhundene ind i hans liv.

– De to røde, glathårede gravhunde, Bonnie og Bessie – de bor stadig i mit hjerte, fortæller Poul rørt.

– Jeg fik dem som adoptivbørn fra Dyrefondet i Nansensgade. De var mine yndlingshunde, og jeg ville gøre hvad som helst for at opleve et år mere med dem.

Efter Bonnie og Bessie kom Balder, der var af racen gammel dansk hønsehund. Han blev Danmarksberømt, da Poul Thomsen havde ham med i „Dus med dyrene".

– Jeg ville have ham med i programmet, for selvom han ikke gjorde andet end bare at komme gående ind og lægge sig i sin kurv, gav det en fantastisk tryghed at have ham med i studiet. Og det elskede seerne ham for.

Pouls hustru Susanne, der i daglig tale bliver kaldt „Sus", blev gift med Poul i 2006, og hun var tidligere ikke den store hundeelsker:

– Min eksmand havde en schæferhund, og det var ikke så godt. Jeg vænnede mig til den, men jeg blev aldrig rigtig glad for den. Da jeg boede med min datter inde i Randers i en lejlighed, var hun decideret bange for hunde.

I øjeblikket er det kun labradoren, Lillebror, på seks år, som huserer i Poul og Sus' hus på bakken, for sidste år tog Poul og Sus afsked med Farbror, som blev 13 år.

Det var Farbror, der fik ændret både Sus' og datterens forhold til hunde, da Sus flyttede ind hos Poul, og nu er hun blevet lige så afhængig af at have hunde i sit liv som sin mand:

– Den labrador var ubetinget min bedste ven, og hvis jeg var ked af det og frustreret, når vi gik tur, lagde han øre til, siger hun og fortæller, at det var tydeligt, at Lillebror søgte efter Farbror, da han ikke var der mere.

– Men Lillebror er heldigvis så glad for mad, at det ikke gik ud over hans appetit, siger Sus og griner af Lillebror, som straks kommer over og lægger hovedet på hendes lår.

 

Frokosthygge i køkkenet, hvor Poul og Sus gerne deler en æggekage med en dram til.

  

Hvilken hund?

Det er helt oplagt at spørge Poul Thomsen, som kender alle hunderacer, hvilken hund man skal vælge, når familien skal have hund.

– Man skal først og fremmest finde ud af med sig selv, hvad man vil med hunden, og hvad man kan byde den, forklarer han.

– Alt for mange køber en hund, som er modepræget, som for eksempel da „101 dalmatinere" var populær. Eller også giver forældrene efter for børnenes plageri, når de ser en sød hund, siger hundeeksperten og konstaterer, at nok er en hund en hund, men at der findes forskellige racer til forskellige temperamenter.

Poul Thomsen har især et godt råd, når det kommer til at vælge:

– En labrador er et lotteri uden nitter. De er i al almindelighed altid søde og rare, siger han og klapper Lillebror kærligt. Og Lillebror ser ikke ud til at sige Poul imod.

 

Da jeg flyttede ind hos Poul, trængte der til at blive ryddet ud i hans skab. Det fik jeg

lov til, undtagen denne skjorte, som han fik i konfirmationsgave som 13-årig, griner Sus.

 

 

LÆS OGSÅ: Findes der allergivenlige hunde?

LÆS OGSÅ: 6 tips: Sådan løber du bedst med din hund

LÆS OGSÅ: Strik selv: Islandsk sweater til hunden

Tekst: Helle Bill Madsen
Foto: Niels Henrik Dam, Scanpix og Polfoto
Publiceret: 18-03-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri