Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hjemmets julefavoritter i Sydsverige

Nyt fra Hjemmet
Hvis du trænger til ny inspiration i december skal du tage familien med til Sydsverige, hvor du kan opleve ægte svensk julestemning. Det bugner nemlig med julemarkeder og julearrangementer overalt i både Skåne og Småland, som kan give dit december et friskt pust fra øst.

De traditionelle svenske julemarkeder er bare super hyggelige og lidt anderledes end de danske. Der er nemlig skruet helt op for juleromantikken og udbuddet af spændende og anderledes julegaver og delikatesser er stort. Få her Hjemmets favoritter til en fantastisk smuttur til vores kære, svenske naboer:

 

Gammeldags julemarked i Kronhuset: 26. november - 11. december

Kronhuset på Gustav Adolf-plads er Göteborgs ældste officielle bygning fra 1600-tallet. På julemarkedet i det unikke Kronhus serveres der varm gløgg, og i Kronhusgården kan man købe ægte lokalt håndværk af kunstnere iført gammeldags klæder.

Åbningstider: tirsdag til søndag kl. 11 - 16

 

Haga julemarked: 27. – 28. november, 4.-5. december, 11-.12. december og 18.-19. december.

Annonce

Brostensbelagte gader og lave 1800-tals-træhuse danner ramme om et unikt julemarked langs Haga Nygata, der ligger i Göteborgs ældste bydel. Shop årets julegaver i de fine butikker og boder langs den pyntede gade og tag et hvil og få varmen på en af de mange hyggelige caféer. Lokale håndværksmestre sælger deres specielle julevarer, blandt andet lækre delikatesser, julegodter, drikkevarer og tøj.

Åbningstider: lørdag kl. 10 – 16, søndag kl. 11 - 16.

 

Julebyen Göteborg, Ljusstråket: Program fra d. 9. – 30. December

Få julelys i øjnene, når det tre kilometer lange lysstrøg tændes i Göteborg. Hele strøget tændes ved en ceremoni på Götaplatsen d. 9. december. Lys i alle former og farver snoer sig langs husfacader, træer, broer og pladser. En lang række indslag, der alle er inspireret af lyset, er på programmet, når en af Sveriges hyggeligste juletraditioner løber af stabelen. I år er temaet eventyr, hvilket afspejles i både lys og program.
Programmet kører frem til d. 30. december, men lyset er tændt ind til d. 8. januar. Læs mere: www.goteborg.com

 

SKÅNE:

 

Jul på Fredriksdal, Fredriksdal museer og haver i Helsingborg: 2.- 4. December

Fredriksdal byder på både nye og gamle skånske juletraditioner. Lad dig inspirere af julen i Frederiksdals haver og museer, hvor der langs de tætbevoksede løvgange og stier tændes tusindvis af julelys, samtidig med at der er lagt op til musik og dans rundt om juletræet. Hundredvis af forskellige leverandører står desuden side om side klar med specielle kvalitetsjulegaver, der kan glæde hele familien.

Læs mere: www.fredriksdal.se

 

 MALMØ:

Julemarked på Katrinetorp: 2.- 4. december Oplev et ægte traditionelt julemarked på det smukke og velbevarede palæ fra 1800-tallet. Der sælges alt fra kunsthåndværk og mad til blomster og antikviteter. Der vil være dans omkring juletræet, korsang og andre musikalske oplevelser. Under lysekronerne i hovedbygningen serveres der kaffe, gløgg, honningkager og den klassiske svenske juleskinke på svenskt julebrød. Læs mere: www.malmo.se/katrinetorp

 

 Julemarked på Drottningtorget, Malmø: 10. december kl. 9-14

Oplev et ægte bondejulemarked på Dronningetorvet i Malmø. Her sælger lokale landmænd og producenter lækre økologiske råvarer, der hører enhver gammeldags jul til. Ud over råvarer som grøntsager, frugter, ost og brød, lammekød, oksekød og kylling, er det muligt at finde en unik julegave blandt ægte, traditionelt håndværk i uld og læder.

 

Læs mere: http://www.bondensegen.com/marknad.php?markID=4&&marknad=Drottningtorget&&stad=Malmö

 

Jul i S:t Gertruds gårdhave i Malmø: 4. og 11. december kl. 10-15

Besøg det stemningsfulde julemarked i S:t Gertruds smukke gårdhave tæt ved centralstationen i Malmø! Salg af kunsthåndværk og delikatesser, nybagte pandekager, kandiserede æbler, vin chaud og andre lækkerier.

Læs mere: http://www.patisseriedavid.se/index.php?sid=103&usid=117

 

BLEKINGE

Juleevent på Eriksberg Vilt & Naturpark i Blekinge, åbent d. 10. og 11. december
Den anden weekend i december byder et af Nordeuropas største naturreservater indenfor i den 900 hektar store Naturpark, hvor gæsterne får mulighed for at se, dufte og smage på den vilde svenske natur. Der vil være masser af inspiration og gode julegaveideer at hente, når udstillerne står klar og viser og sælger deres fine håndværk! Det vil også være muligt at købe Eriksbergs egne vildtprodukter fra gården og smage gårdens julemenu. Der er både kronvildt, dådyr, vildsvin, bison og muflon. Læs mere: www.eriksberg.nu

 

SMÅLAND

Eksjö julemarked, Eksjö i Småland: d. 3. og 4. December

I den unikke træ -by, Eksjö i Småland, kan man opleve et af landets mest stemningsfyldte julemarkeder. Markedet er både indendørs på Eksjö museum og Krusagården og udendørs i museets gård, i Åbron, Lilla torget og Stora torget med mange historiske indslag. Her viser og sælger håndværkere deres arbejde i keramik, træ, smedejern, stof, broderi, uld og meget mere! Man kan også lade sig friste af et bredt udvalg af hjemmelavede julegodter, såsom brød, ost, pølser, marcipanfigurer, slik, fisk, enebærdrikke, sennep og andre lækkerier.

Læs mere: http://www.visiteksjo.se/evenemang/eksjoe_julmarknad

 

 Læs mere om svenske julemarkeder på www.meresverige.dk

 

Tekst: Maja Hahne Regild
Publiceret: 28-11-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge