Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hjemmets julekurv: Henny stiller altid op

Nyt fra Hjemmet
I den lille by Taarbæk kalder de lokale Henny Jørgensen for Tante. Hun springer altid til, når nogen har brug for hjælp. Og hvilken hjælp – hun har nemlig hænderne usædvanligt godt skruet på.

„Tante stiller altid op, når nogen har brug for hjælp, og hun kan alt! Hun er lille af statur, men har et kæmpestort hjerte. Hun har kun sin pension, og om nogen fortjener hun Hjemmets Julekurv“.

 

Sådan skrev Kirsten Lunøe, da hun indstillede Tante alias Henny Jørgensen til årets julekurv. De to kvinder er genboer i det lille stræde Becksvej i Taarbæk.

 

– Ih, mange, mange tak, sagde Henny bevæget, da hun fik overrakt gavekort og en stor buket.

 

– Gavekortet vil jeg bruge til at holde juleaften for sammen med nogle af mine venner, tilføjede hun.

 

Over alt i Henny Jørgensens 45 kvadratmeter lille lejlighed står der fine røde nisser. Nisser, der spiller musik, bager, strikker, står på ski, passer nissebørn – og meget mere.

Annonce

 

– Jeg begyndte at fremstille nisser, dengang jeg arbejdede som sosuassistent på et plejehjem. Jeg solgte nisserne, og for de penge, jeg fik ind, arrangerede jeg udflugter for de ældre, fordi jeg syntes, de skulle ud og have en sjov oplevelse, fortæller Henny, mens hun med øvede hænder skænker kaffe i de tynde kopper med blomster på.

 

Det er nu fjorten år siden, at 75-årige Henny gik på pension. Siden har naboerne nydt godt af hendes aldrig svigtende energi. Hennys hjælpsomhed er legendarisk i det meste af hendes hjemby, Taarbæk. Allerede fra barndommen lærte hun at tage fat.

 

– Jeg er gammel Vesterbro-pige. Min flittige far var fisker med fiskekutter på Gammel Strand og udlært mekaniker. Vi var fem børn, og jeg var den eneste, der gerne ville med far på værkstedet. Faktisk ville jeg meget hellere have en ny skruetrækker end en dukke, fortæller Henny med et smil.

 

I dag har hun intet mindre end tre værktøjskasser stående under sengen. Og at hun altid er „klædt på“, beviste hun en dag, hun ved havnen i Taarbæk, som ligger for enden af hendes lille stræde, Becksvej, mødte en mand, der havde problemer med motoren på sin båd.

 

– Jeg trak en skrue op af lommen og spurgte: „Er det sådan én, du mangler?“ Og det var det. Fra den anden side af sofabordet siger Kirsten Lunøe, Hennys genbo:

 

– Man går aldrig forgæves til Henny – eller Tante, som jeg og mange andre i Taarbæk kalder hende. Hun rykker altid ud, når der er brug for hende!

 

 

Læs resten af artiklen om hjælpsomme Tante Henny i denne uges Hjemmet (Nr. 51, 2011)

Tekst: Ulla Iversen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 19-12-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri