Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Hvis jeg har nogle timer fri midt på dagen, kan jeg lige nå ud til Carat, siger Mette Aaboe.

Hjemmets læge: Jeg har verdens bedste job

Nyt fra Hjemmet
Fra uge 17 (2013) overtager læge Mette Aaboe brevkassen „Spørg Hjemmets læge“, hvor hun både skriver om sin uge på klinikken og svarer på spørgsmål fra læserne. Hvordan lader hun op efter en travl dag med mange patienter – og hvorfor blev hun overhovedet læge? Mød hende her.

„Hvad skal du være, når du bliver stor?" Når Hjemmets læge, Mette Aaboe, som stor skolepige blev stillet det spørgsmål, lød svaret altid: „læge". Eller mere præcist ville hun være neurokirurg. – Jeg vidste ikke engang rigtigt, hvad det var. Men jeg må have hørt det et eller andet sted og syntes, det lød spændende, siger 40-årige Mette, da Hjemmet besøger hende i Hornbæk i Nordsjælland, hvor hun bor i et træhus, der ligger ved skoven.

 

Husstanden tæller også hendes mand, Thomas, der er grafiker, og datteren Josefine på 11 år. Thomas' søn, Alexander på 23 år, er flyttet hjemmefra. Og så er der dyrene; den sorte kat Ninus og beaglehunden Basse. Endvidere har Mette en hest.

 

Både Josefine, Mette og Thomas har en hverdag med mange gøremål, så i fritiden prioriterer de at være sammen som familie – beaglen Basse skal selvfølgelig også være med.

Annonce

 

Som barn boede Mette i Helsingør. Hendes far er ingeniør og moderen journalist. – Der var ikke nogen i min familie, der var læger. Så det var bare en fiks idé, jeg havde fået, siger Mette, der dog aldrig så meget som overvejede at blive noget andet. Og da hun altid har haft det rimeligt nemt i skolen, klarede hun studierne og kunne i en alder af 25 år kalde sig læge. Neurokirurg blev hun dog aldrig. – Nej, jeg syntes ikke, det var så spændende at stå og operere, siger hun.

 

Derimod synes Mette, at kontakten med patienterne i en lægepraksis er både spændende og hyggelig. – Jeg elsker faget. Og som familielæge lærer du dine patienter at kende, det synes jeg er rigtig hyggeligt. Samtidig betyder det, at jeg kan følge med i, hvordan de behandlinger, jeg sætter i gang, virker i praksis. Det kan jeg godt li', fastslår Mette.

„Vi ses i næste uge"

Siden 2009 har Hjemmets læsere kunnet følge med i hendes arbejde på klinikken i Helsingør. – Jeg synes, det er sjovt at berette om min egen hverdag. Og jeg hører ofte, at mine patienter følger med i, hvad jeg skriver. Jeg har indtryk af, de synes, det er hyggeligt, at Hjemmets læge også er deres læge, siger Mette.

 

At i hvert fald nogle af hendes patienter har læst „Ugen rundt i lægehuset" ret grundigt, opdagede Mette, da hun skulle behandle en kvinde, der havde problemer med skulderen. – Da vi havde talt om hendes behandling, spurgte hun, om ikke hun kunne få nogle øvelser. Hun havde nemlig læst i Hjemmet, at jeg havde ordineret øvelser til en patient med et tilsvarende problem. De øvelser havde jeg ikke lige tænkt på spurgte, fandt jeg dem til hende i skabet.

 

– Hele dagen snakker jeg med folk. Så er det rart at koble fra med en ridetur i skoven efter arbejde, siger Mette.

 

Mette har også været ude for en patient, der sagde: „Vi ses i næste uge", da han gik. Hun kiggende undrende på ham, for de havde lige aftalt en ny tid om nogle måneder. Men det var så her i Hjemmet, han mente, at han ville se hende.

 

Når Mette holder fri fra klinikken, har hun brug for at koble helt fra. Cirka fem gange om ugen kører hun hen til sin hest, Carat, der står opstaldet i nærheden af Helsingør sammen med omkring 20 andre heste. – Jeg lytter og snakker meget gennem en dag på klinikken. Det giver mig ro og fred i hovedet at ride lange ture. Jeg nyder også, at der kommer en masse søde mennesker derhenne. Vi rider ture sammen i skoven. Det er rart at snakke med dem om nogle helt andre ting, siger Mette.

 

Hjemme i Hornbæk venter hunden Basse, der også gerne vil have hendes opmærksomhed. – Det var Josefine, der i sin tid ville have hund, men det er blevet mit job at gå med den. Men det er rart nok, for jeg ér træt, når jeg kommer hjem, og så er det godt at gå med den, siger Mette.

Familiemenneske

Også haven har en afslappende virkning på Mette. Hun fortæller, at familien selv har fået tegnet og bygget deres hus. De har også selv anlagt haven, og hun syntes, det kunne være flot med mange stauder. – Det er det også, men jeg har opdaget, at det „tager en krig" at ordne staudebedene. Samtidig har jeg også en urtehave. Havearbejdet tager lang tid, men det er dejligt afstressende, siger Mette, der betegner sig selv som familiemenneske. – Ligesom jeg arbejder min mand også meget. Så når vi holder fri, prioriterer vi at være sammen med familien og har venner, som vi ser.

 

Mette bruger en del tid på havearbejde. Det er afstressende, synes hun.

 

Nogle gange om året tager familien til Italien, hvor de har et sommerhus. – Det lyder eksotisk, men det er ikke noget luksuriøst. Det er et gammel byhus, vi købte for nogle år siden og selv har sat i stand, siger Mette. Hun forklarer, at huset ligger i et bjergområde med vandreruter, så når de er dernede, tager de gerne på vandreture. Der er søer, hvor de kan bade, og hendes mand, der i sin fritid er cykelrytter, træner dernede. – Vi har også lært nogle at kende i den lillebitte by. Det er hyggeligt – og det føles godt at komme helt væk hjemmefra en gang imellem og koncentrere sig om at være sammen som familie, fastslår Mette.

 

Når hun kommer hjem efter et par uger i sommerhuset, glæder hun sig til at komme tilbage til klinikken og sine patienter. For også hendes arbejde føles godt. – Det begyndte som en fiks idé, jeg fik som helt ung. Men jeg har aldrig fortrudt mit valg. Jeg har verdens bedste arbejde, siger Mette, der glæder sig til også at være i dialog med Hjemmets læsere og svare på de spørgsmål, hun fremover vil få i brevkassen.

 

Klik her og ser hvordan du skriver til Mette »

Tekst: Lise Petersen
Foto: Søren Jansby
Publiceret: 20-04-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri