Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hvad er en frikadelle-vikar?

Nyt fra Hjemmet
Sommetider støder vi på ord, som vi ikke ved hvad betyder. I denne omgang er det ordet frikadelle-vikar, der blev omtalt i bladet i 1958. Heldigvis har vi fået hjælp af vores historiske ekspert Carsten Nødskou.

Hjemmets læsere vil kende Carsten Nødskou for sin ”Åh, disse minder”-side i bladet, hvor han hver uge graver ned i det historiske arkiv og finder gamle nyheder. I forbindelse med udarbejdelsen af ’Ugens menu’ til ”Åh, disse minder”-siden, faldt Carsten Nødskou over det særegne ord frikadelle-vikaren. Efter nærmere research har Carsten fundet frem til ordets betydning.

 

”En frikadelle-vikar er et gammelt ord for farsbrød. Man kan sige, at frikadelle-vikaren vikarierer for de rigtige frikadeller,” siger Carsten Nødskou.

 

Her kommer opskriften på frikadelle-vikar anno 1958:

 

½ kilo magert flæskesmåkød
1 mellemstort løg
2 dl fløde
2 æg
salt
peber
1 spsk. mel
2-3 æbler
8 skiver bacon

 

Ikke et ondt ord om frikadeller, men er man ked af at stå i stegeosen, er løsningen på problemet her.
Kød og løg køres tre gange gennem kødmaskinen og røres derefter grundigt med fløde, æg, salt, peber og mel. Farsen lægges i et smurt gratinfad. Æblerne skrælles og skæres i snitter, der arrangeres pynteligt oven på farsen langs fadets kant, og i midten lægges baconskiverne.
Det sættes i en ikke for varm ovn (160 grader) i en halv til trekvart time. Man kan servere kartofler eller grønsager til, men allerbedst er næsten ristede rugbrødssnitter.

Annonce
Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Fra Hjemmet
Publiceret: 24-08-2013
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri