Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
– Keld og jeg har været heldige, at vi har fået et så godt liv. Derfor bør vi give noget af os selv i den gode sags tjeneste, siger Hilda Heick

Hvis du selv har det godt, så giv lidt videre

Nyt fra Hjemmet
Sangerinden Hilda Heick har haft et godt liv og føler, at hun skylder at hjælpe andre, der ikke har været lige så heldige. Derfor smider hun gerne tøjet til fordel for Dansk Røde Kors.

Da Keld og Hilda Heick åbner døren i hjemmet i Skodsborg, bliver vi mødt med store smil og varme. På trods af, at de lige netop er kommet over broen fra deres hus i Malmø, er der tænkt på forkælelse til os fra Hjemmet. 

 

I stuen, som er holdt i blå nuancer, venter os nylavet kaffe, friske croissanter og lækkert wienerbrød. For som Hilda siger – med et glimt i øjet:  

 

– Det feder jo først i morgen. 

 

I øjeblikket er det dog ikke meget tid, de to bruger i deres flotte lejlighed med udsigt over Øresund, for Keld og Hilda er bedsteforældre på fuldtid.

 

Da datteren, Annettes, mand, Jesper Volmer, brækkede nakken på en ferie i Thailand, trådte de med det samme til, for at hverdagen  skulle være så normal som mulig for deres to børnebørn, Eliot og Storm. Så nu kører Keld drengene til fodbold og tennis, og Hilda sørger for mad, rent tøj og pakkede skoletasker.

Annonce

 

Keld og Hilda nyder udsigten over Øresund fra deres lejlighed i Skodsborg. Parret har også et hus i en svensk landsby lidt uden for Malmø, hvor de bor dør om dør med datteren Annette.

 

Selvom det er en hård tid, er Heickernes tilgang til livet positiv, og man fornemmer, at her er nogle mennesker, der altid udviser stor omsorg og engagement.

 

Næstekærligheden kommer også til udtryk, når de to erfarne underholdere ikke tager sig af familien, for både Keld og Hilda laver forskellige former for frivilligt arbejde og har flere sponsorbørn i Afrika.

 

Læs også: Keld og Hilda: Har været uadskillelige i 52 år

 

Hilda er desuden en af Røde Kors' 100 ambassadører i Danmark. Hun har flere gange stemt dørklokker med en indsamlingsbøsse i hånden til fordel for hjælpeorganisationen, der er verdens største humanitære organisation, og så har hun været blikfang i nogle af Røde Kors' kampagner. 

 

Læs også: Den gode gerning er vejen til det gode liv

 

Sangerinden vil gerne hjælpe, hvor hun kan, for som hun siger, så har hun og Keld i store træk haft et privilegeret liv og føler derfor, at de skylder at give noget tilbage. 

 

– Det er absolut en af de mest positive ting ved at være et kendt ansigt, at jeg måske kan bruge det til at få folk til at tænke over, om de egentlig ikke også har det meget godt og kan undvære lidt til nogle andre. 

„Skal jeg være nøgen?" 

Selvom både Keld og Hilda fylder 70 næste år, har de stadig travlt med at spille koncerter, og de er også i gang med at lave en ny plade – selvom de egentlig havde aftalt med hinanden, at det var slut for deres vedkommende. 

 

Hilda skriver i øjeblikket på en samtalebog med otte forskellige mennesker, der har det til fælles, at de har en god portion livserfaring. Én af de medvirkende er en kvinde, som flygtede fra Afrika som ung, og som har været meget taknemmelig for, at Røde Kors hjalp hende med at finde hendes far, som hun var blevet adskilt fra under flugten. 

 

– Røde Kors hjælper med så mange forskellige ting rundt omkring i verden – og der er så absolut mange steder, hvor der er brug for hjælp, forklarer Hilda, der er imponeret over, hvad organisationen kan udrette på ganske kort tid: 

 

– Når der sker en katastrofe, eller som vi ser det i øjeblikket i Syrien, hvor folk flygter i kugleregn kun med deres nærmeste ejendele i en plasticpose, så rykker Røde Kors med det samme ud med telte, tæpper og nødrationer, siger Hilda, der mener, det er vigtigt, at de, der har overskuddet til det, hjælper de mange flygtninge, der ellers vil fryse eller sulte ihjel. 

 

– Ud over at man er med til at sørge for, at andre kan overleve, får man også selv en stor glæde ved at samle penge ind til et godt formål, siger hun. 

 

Men da Dansk Røde Kors spurgte Hilda, om hun ville være med i deres nye indsamlingskampagne „Smid tøjet", tvivlede hun dog et øjeblik: 

 

– Jeg tænkte: „Aj, skal vi så fotograferes uden en trevl på kroppen?" For det vil jeg da nok gerne frabede mig i min alder, griner hun og fortsætter: 

 

– Men det er jo ikke meningen. Man skal smide tøjet i den forstand, at man giver det videre. 

 

Hilda har fundet to flotte kjoler i skabet, som hun gerne vil donere. Den mørke kjole er fra Henrik Hviid og blev syet til julen 2012, fordi Hilda altid havde ønsket sig en rød kjole til at have på juleaften. 

 

Den lyserøde er en sommerlig sag fra DIVA, som først skulle have været en top, men da Hilda så den, syntes hun, at den var så fin, at den egnede sig til at være en kjole i stedet. 

 

– Jeg håber, at de, der køber mine kjoler, ud over at glæde sig selv med en ny kjole, også  får en glæde ud af, at pengene går til nogle mennesker, der har det skidt, siger Hilda.


Røde Kors annoncerer på Facebook-siden „Smid tøjet", hvor man kan købe kjolerne, her i dagene op til indsamlingsshowet, der bliver vist på TV 2 på lørdag. 

 

– Jeg har egentlig også masser af bukser og buksedragter, som kunne bortauktioneres, men jeg har så korte ben, at dem er der ingen almindelige mennesker, der kan passe, griner Hilda og fortæller, at hun håber, at de nye tøjejere vil glæde sig over, at de både har fået en ny kjole og gjort noget godt for andre.

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 08-05-2015
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri