Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hysterisk eller rimeligt: Pædagoger vil kun knappe én knap i børnenes jakker

Nyt fra Hjemmet
De mange trykknapper i børnenes tøj er medvirkende til, at flere pædagoger får problemer med slidgigt i tommelfingrene. Derfor knapper de kun en enkelt knap i børnenes jakker. Er det hysteri eller helt rimeligt?

I flere københavnske daginstitutioner har pædagogerne informeret forældre om, at de kun knapper én knap i børnenes tøj, hvis der er for mange trykknapper i. Trykknapperne er nemlig med til at øge risikoen for slidgigt i fingrene, mener flere pædagoger.

LÆS OGSÅ: ►ALT om en god og tryg vuggestuestart på voresborn.dk

Ifølge en rundringning til flere vuggestuer og børnehaver, som ►P4 København har foretaget, appelleres der til forældrene om, at de ikke giver deres børn tøj på med for mange trykknapper. Gør de det alligevel, risikerer de, at der kun bliver knappet en enkelt knap i tøjet.

SE OGSÅ:  ►10 spørgsmål du skal stille til vuggestuen

Men det er noget vrøvl, siger overlæge ved Arbejds- og Miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital Jane Frølund Thomsen, og afviser at trykknapper øger risikoen for at pædagogerne udvikler slidgigt i fingrene.

Der er ikke noget belæg for at sige, at det øger risikoen for at udvikle slidgigt i fingrene. Der er ikke tale om en så kraftig bevægelse, at det i sig selv kan forårsage slidgigt, siger hun.

Annonce

Hvad mener du – er det hysterisk eller helt rimeligt?

 

 

Tekst: Hanne Bang
Foto: Alamy
Publiceret: 30-10-2014
Pin it

Relaterede artikler

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri