Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

I dag er mit liv i farver

Nyt fra Hjemmet
„Hvordan har du det..?“
Sådan lød spørgsmålet på en ganske almindelig dag i Pia Kruses liv for fire år siden. En dag, som helt uventet blev et vendepunkt for den dengang 22-årige Pia fra Vejle.

– Min kæreste og jeg var på besøg hos min kærestes far, og da han spurgte, hvordan jeg havde det, skulle jeg lige til at sige, at jeg havde det fint. I stedet brød jeg totalt sammen og græd som et barn, og i lang tid kunne jeg slet ikke sige noget!

26-årige Pia skænker dampende varm te op i krusene i det hyggelige køkken i bylejligheden i Vejle, mens hun skruer tiden de fire år tilbage og fortæller, at hun netop var kommet godt igennem tre kirurgiske indgreb, efter at hun havde fået konstateret alvorlige celleforandringer i livmoderhalsen.
Annonce

Tiden havde været særdeles barsk, for samtidig med at Pia gik til behandling for celleforandringerne, fulgte hun sin venindes kamp mod livmoderhalskræften. En kamp, den kun 27-årige veninde tabte. Og blot to måneder efter, at Pia havde fået besked om celleforandringer, måtte hun følge sin veninde til graven.

– Det var så forfærdeligt, at hun skulle dø, og midt i min sorg over det, havde jeg dårlig samvittighed over at være bange for min egen sygdom og dødelighed, for jeg var jo stadig i live!
Så Pia ville gerne kunne sige, at hun havde det fint, for hun var kommet igennem det hele, var erklæret uden for farezonen af lægerne og var glad for både sine studier på universitetet og for sin kæreste, som hun boede sammen med.

Men Pia havde det ikke fint, og det var først efter sammenbruddet hos kærestens far, at hun erkendte, hvor brugt og tyndslidt hun egentlig følte sig indeni.

– Det var, som om jeg pludselig ikke havde kræfter til noget som helst, og jeg havde bare lyst til at gemme mig langt væk, fortæller Pia og tager en forsigtig slurk af teen.

Den dag gik det op for hende, at hun blev nødt til at få professionel hjælp for at komme videre med sit liv.

Læs hele Pias historie i Hjemmet nr. 47/2010
Tekst: Astrid Westergaard
Foto: Heidi Lundsgaard
Publiceret: 22-11-2010
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri