Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Inge hjælper danskerne med at holde vægten

Nyt fra Hjemmet
Som stifter af De Danske Vægtkonsulenter har Inge hjulpet danskere af med en vægt svarende til vægten af 10 jumbojetter. Det begyndte med, at Inge selv tabte 10 kilo.

„Tak, fordi du holdt ud. Du har reddet mit liv!“
Det er store ord, og dem hører Inge Kauffeldt, 64 år, ofte.
Så sætter hun sig ned, føler varmen brede sig i kroppen, og fyldt op af taknemlighed og ny energi fortsætter hun sit utrættelige arbejde for at hjælpe danskere af med overflødige kilo.
Inge etablerede De Danske Vægtkonsulenter i 1981, og dengang havde hun ingen ide om, hvad det ville føre til.
– Det begyndte med, at jeg selv tabte 10 kilo, siger hun.
Hjemmet møder hende i lejligheden med havudsigt i Rungsted. Her bor hun med ægtemanden, Ole, som hun har delt livet med de sidste 17 år. Børnene Thomas og Niels fra hendes første ægteskab er voksne og har selv stiftet familie.
– Jeg blev mor i en ung alder, begynder Inge den fabelagtige historie om, hvordan hun som Vægtkonsulenternes mor er blevet forbilledet for tusindvis af danskere.
Hun er opvokset på Christianshavn og uddannet i en bank.
Hun blev mor, da hun var 19, og igen som 21-årig.
– Under graviditeterne spiste jeg for meget, og som ung kvinde midt i 20’erne vejede jeg pludselig 68 kg. Jeg var ikke svært overvægtig, men med mine 1,58 cm i højden var jeg buttet og ked af overvægten, husker Inge.
Hun og nogle veninder begyndte hos WeightWatchers, og da Inge havde smidt 10 kg, blev hun selv vægtvogter.
Det trivedes hun med, men så gik WeightWatchers konkurs i Danmark, og det blev begyndelsen på Inges nye liv.
– Jeg stod med en gruppe overvægtige kvinder, som havde
sat deres lid til, at jeg kunne hjælpe dem, og jeg følte ikke, at jeg kunne svigte dem. Derfor fortsatte jeg gruppen på Frederiksberg i et nyt regi. Det var i 1981, og som udgangspunkt brugte jeg den viden om kost, jeg havde fra WeightWatchers. Snart efter fik jeg diætister og læger til at udarbejde et nyt dansk kostprogram, som er Vægtkonsulenternes eget. Det er ikke en slankekur, men en kostomlægning.

Annonce

 

Skrap dame

 I slankekredse er Inge kendt som „skrap dame“, men medlemmerne af De Danske Vægtkonsulenter siger det med et smil om munden. De ved, at det er Inges brug af både gulerod og selleripisk, der får dem til at tabe sig.
– Jeg tror, jeg er blevet lidt rarere med årene, men det er rigtigt, at jeg har et vist talent for at motivere andre til vægttab, ler Inge. De Danske Vægtkonsulenter levede længe et stille liv. – Jeg arbejdede i Amagerbanken og havde først et, så to og siden fire slankehold om aftenen. Så fik jeg et par kvinder, der selv havde slanket sig, til også at starte hold, men frem til 1991 var der ikke mange, der havde hørt om Vægtkonsulenterne.
Så blev Inge skilt, drengene var store, og hun kastede sin energi over slankearbejdet.
– Der skulle arbejdes for det, mindes hun og fortæller historien om, da Vægtkonsulenterne i Ballerup skulle op at stå.
– Jeg havde skrevet breve til bekendte og til en række interesserede kvinder i området, og jeg havde sat en annonce i avisen, og så tog jeg derud. Der kom én, og da jeg kom hjem, mente Ole ikke, der var grund til at fortsætte, men det gjorde jeg. Jeg tog derud hver uge efterfølgende, og langsomt fik jeg etableret en velfungerende afdeling i Ballerup. Det var i 1995.

 

Nakkehår rejser sig

– Tilsvarende i Odense og Aalborg, fortæller Inge.
– En af mine konsulenter tog hver uge over Storebælt og ledten gruppe i Odense, og så var Vægtkonsulenterne på Fyn. På samme måde fløj min svigerdatter Pernille hver uge til Aalborg for at lede en gruppe her, og så havde Vægtkonsulenterne fodfæste i Nordjylland.
På den måde blev De Danske Vægtkonsulenter landsdækkende, og virksomheden har i dag tæt på 60 vægtkonsulenter i mere end 100 byer landet over. Inge underviser fortsat selv hver onsdag på Frederiksberg.
– Jeg har brugt mange timer på slankearbejdet, ja, det har fyldt det meste, men jeg har aldrig følt det som et arbejde, men som noget, jeg måtte gøre, fordi det hjalp så mange. At få at vide, at man har reddet andre menneskers liv, er nu engang en fantastisk løn. Det har været min drivkraft.
Særkendet for kostomlægningen hos Vægtkonsulenterne er, at al mad skal vejes, og at kød, fisk, fjerkræ, frugt og grøntsager opprioriteres, mens ris, pasta, kartofler og hvidt brød begrænses. Til gengæld lover Vægtkonsulenterne et vægttab på cirka et kilo om ugen. Sådan har mange hundrede
tusinde danskere tabt sig hos De Danske Vægtkonsulenter, og medlemmernes vægttab har rundet 4,5 millioner kilo svarende til vægten af 10 jumbojetter. Nogle medlemmer er begyndt svært overvægtige, andre har bare skullet tabe 5 kilo.
Inge har foreløbig udgivet 27 kogebøger med opskrifter og gode råd om kost og motion, og Vægtkonsulenterne har arrangeret slankerejser til Syden og afholdt motionsløb for sine medlemmer.
Smukkest var det i Magasin i København og fire andre byer, da Vægtkonsulenterne holdt modeshows med medlemmer som modeller og Bengt Burg som konferencier.
– Slanke, flotte kvinder og et par enkelte mænd og unge gik på catwalken og viste smart, nyt tøj, mens der på en storskærm bag dem blev vist billeder af, hvordan de havde set ud som overvægtige. Nu lignede de alle topmodeller, og jeg sad blandt publikum, mindes Inge.
– Kvinderne, og også mændene og de unge, var så smukke, at jeg kunne mærke mine nakkehår rejse sig. Efterfølgende rejste publikum sig op, og klapsalverne rungede. Ad-
skillige græd, og da showet var slut, kom flere af modellerne hen til mig, kiggede mig dybt i øjnene og sagde: „Det her er mit livs største sejr, og det er dig, jeg kan takke for det. Tak!“
– Jeg blev så let om hjertet, at jeg følte, at jeg kunne flyve hjem, og den dag indså jeg, hvor stor betydning De Danske Vægtkonsulenter har for mange.

 

 

 

 

Tekst: Henrik Helmer Petersen
Foto: Søren Jansby og privat
Publiceret: 27-12-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri