Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Den populære tv-kok James Price, der bl.a. er kendt fra programmet "Spise med Price", synes, at der findes en god håndfuld retter, der er mindst lige så danske som stegt flæsk.

James Price: Det er noget sludder at tale om en dansk nationalret

Nyt fra Hjemmet
Stegt flæsk med persillesovs er den store vinder i kåringen af Danmarks nationalret. Men skulle det have været pasta med kødsovs i stedet? Tv-kok James Price mener ikke, at der findes én ret, der er mere dansk end andre.

 

Siden oktober har danskerne kunne stemme om, hvad der er Danmarks nationalret, og stegt flæsk med persillesovs løb suverænt med sejren.

 

► Læs også: Folket har talt - Danmarks nationalret er stegt flæsk med persillesovs

 

Tv-kokken James Price, der sammen med broderen Adam Price er kendt fra programmet "Spise med Price" på DR1, synes egentlig, at det er noget sludder at tale om en dansk nationalret.

 

— Hvis man lige ser bort fra pasta med kødsovs, som jo i virkeligheden nok er dansk nationalret nummer ét, så er der i hvert fald 10-femten retter, hvor rigtig mange vil sige, at det er sgu en rigtig god, dansk ret.

 

— Stegt flæsk med persillesovs er da et rigtig fint bud, men det undrer mig, at fx grydestegt kylling med skilt sauce ikke er med på listen. Det, synes jeg selv, er en god, dansk ret.

Annonce

 

Tv-kokken, der sammen med sin bror i øjeblikket er ved at optage et nyt program til DR om egnsretter, er ikke begejstret for den udformning, retterne har haft i konkurrencen. Der mangler nemlig folkelighed:

 

— For eksempel er det noget vrøvl med hakkebøf med rodfrugter. Det kan godt være, at man gør sådan i dag, men sådan serverede man altså ikke en god, dansk hakkebøf i fordums dage.

 

— Til en hakkebøf hører sovs, bløde løg og hvide kartofler – og måske en agurkesalat. Punktum!, siger den hyggelige kok.

Sådan faldt stemmerne i dysten om Danmarks nationalret:

Stegt flæsk med persillesovs: 27.893
Smørrebrød: 17.041
Hakkebøf med bløde løg og spejlæg: 7.625
Krebinetter/karbonader med grønærter: 3.406
Brændende kærlighed: 2.423
Æbleflæsk: 2.276
Stegte sild: 2.113
Stegt svinekotelet: 486

 

Tekst: Nathalie Klein
Foto: Alamy/Klavs Bo Christensen
Publiceret: 20-11-2014
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri