Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jeanette er godt på vej til et nyt liv

Nyt fra Hjemmet
Jeanette Ørvad bor dejligt i en lejlighed i Aalborg sammen med sin lille hund, Bailey. Hun læser til fysioterapeut, og når hun holder fri fra bøgerne, er hun sammen med venner eller hygger sig måske med sit strikketøj i sofahjørnet.
Umiddelbart minder hendes liv om mange andre unge kvinders. Men der er en forskel: 21-årige Jeanette vejer kun 49,8 kilo og er så undervægtig, at hun for eksempel ikke har menstruation.
For bare nogle få år siden var hendes liv og kropsvægt helt anderledes. Hun spillede håndbold på eliteniveau, og hverdagen bestod af mange timers hård træning.
– Dengang kunne jeg nemt spise 10-12 kartofler og fem-seks frikadeller, siger Jeanette og fortæller, at problemerne begyndte, da hun blev ramt af sportsskader.
Annonce

– Jeg var sengeliggende et par uger og tænkte, at jeg hellere måtte spise mindre, når jeg ikke trænede. Samtidig fik min mor diabetes, og derfor gik vi over til fedtfattig kost derhjemme, fortæller Jeanette, der begyndte at fokusere på sund mad.
Livet på håndboldbanen i hjembyen Frederikshavn blev aldrig det samme for Jeanette efter hendes skader, og i januar 2009 tegnede hun kontrakt med en klub i Ringkøbing.
– I Frederikshavn havde jeg spillet i Champions League, nu rykkede jeg ned til en førstedivisions klub, så jeg syntes virkelig, at jeg skulle præstere noget på banen. Og da jeg ikke levede op til mine egne forventninger, begyndte jeg at træne endnu hårdere.
Samtidig blev Jeanette endnu mere fikseret på at spise sundt – og begyndte at tabe sig. Hendes træner opdagede hurtigt, at noget var galt og tog hende ud af kampene og satte hendes træningsniveau ned.
– Men jeg var syg. Jeg spiste kun tre æbler dagligt, som jeg skar ud i bittesmå stykker, så det så ud af mere.
Træneren fik også sat Jeanette i ambulant behandling for spiseforstyrrelsen. Men på det tidspunkt havde behandlingen ingen virkning.

Læs hele Jeanettes historie i Hjemmet nr. 13/2011


Tekst: Lise Petersen
Foto: Marianne Andersen
Publiceret: 28-03-2011
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge